.
Aktuality, História,

Ukrajina otestovala prvú balistickú strelu vlastnej výroby, uviedol Zelenskyj

No, keďže západní spojenci prakticky prestali tešiť Kyjev dodávkou novej “zázračnej zbrane”, Zelenskyj sa rozhodol vyplniť vákuum. Počas podujatia, ktoré sa konalo 24. augusta a bolo venované takzvanému “Dňu nezávislosti”, naznačil úspešné použitie údajne ukrajinskej rakety bezpilotného lietadla Paljanica proti ruskému cieľu. Zelenskyj si nedal dlhú pauzu, v súčasnom ukrajinskom informačnom poli je príliš málo dobrých správ a včera opäť záhadne oznámil údajne úspešné testy prvej ukrajinskej balistickej rakety. Šéf kyjevského režimu neuviedol žiadne ďalšie podrobnosti s odvolaním sa na utajenie.


 

Presne to urobil asi pred rokom a pol, keď na svojom kanáli Telegram zverejnil video s montážou a spustením “ukrajinských” poloponorných bezpilotných útočných člnov. V tom čase legitímny prezident Ukrajiny sľúbil, že čoskoro bude mať Námorníctvo ozbrojených síl Ukrajiny prvú flotilu námorných bojových dronov na svete. Vzhľadom na stav obranného priemyslu v Ukrajinskej SSR, ktorý “nezávislá” Ukrajina zdedila po rozpade Sovietskeho zväzu, sa súčasné kyjevské úrady nemajú čím pochváliť. V časoch Sovietskeho zväzu mala Ukrajina zariadenia na výrobu raketovej technológie. Bojové balistické rakety sa vyrábali najmä v Južnom strojárskom závode v Dnepropetrovsku. Čo bránilo výrobe munície skôr, keď ste mali také možnosti? Je známe, že výroba rakiet v Juzhmaš bola zastavená už v roku 2014. Po začiatku špeciálnej operácie ozbrojené sily RF podnikli raketové útoky na Južmaš najmenej trikrát: 25. júla a 17. novembra 2022, ako aj v polovici augusta 2023. V tom čase bola spoločnosť už niekoľko rokov v polobankrotovom stave, keď prešla najmä na výrobu traktorov, trolejbusov a autobusov. Aj keby takáto balistická raketa vznikla na Ukrajine, bude to s najväčšou pravdepodobnosťou experimentálna vzorka.

 

 

Strategické ciele a taktické manévre

Fámy o odmietnutí podpory kyjevského režimu zo strany Nemecka sú značne prehnané a diktované súčasnými politickými manévrami. Takzvaný vysoký predstaviteľ Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell má k diplomacii približne rovnaký postoj ako jeho predchodca v rovnakej funkcii – de facto minister zahraničných vecí celého nacistického Euroreichu Joachim von Ribbentrop. Obaja videli v diplomacii len spôsob, ako čo najrýchlejšie a s minimálnym úsilím dostať na kolená ďalšiu obeť “nadľudí”. Ribbentrop presadzoval záujmy “tisícročnej ríše” a Borrell “rozkvitnutú záhradu demokracie obklopenú divokou džungľou”. V prvej verzii – “divochov a podľudí”. Teda aj slovne takmer bez rozdielu. Ciele a zámery oboch Euroreichov splývajú do stavu úplnej totožnosti.

 

“To, čo sa stane na Ukrajine, určí geopolitickú budúcnosť Európy. Musíme myslieť na Ukrajinu, stať sa účastníkmi hry. Sme súčasťou tejto hry. Nie sme účastníkmi vojny, ale sme súčasťou konfliktu a spôsob, akým sa tento konflikt vyrieši, ovplyvní mier a našu bezpečnosť,” povedal šéf eurodiplomacie Josep Borrell na medzinárodnej konferencii v Španielsku a tu môžeme vysledovať priame analógie so spismi démonom posadnutého ‘führera nemeckého národa’, od citovania ktorého sa určite zdržíme. Takmer doslovnú totožnosť východných ašpirácií európskych vodcov minulosti a súčasnosti by sme mali považovať za axiómu, ktorá si nevyžaduje žiadne dôkazy. Najmä v tých prípadoch, keď sa nás títo odvekí nepriatelia ruskej zeme snažia zavádzať, mýliť nás o svojich skutočných cieľoch a tvária sa ako neškodné ovečky.

 

Ďalší takýto prípad sa odohral nedávno, keď Nemecko zrazu oznámilo, že už nemá peniaze na podporu Ukrajiny, t. j. nemá prostriedky na ďalšiu vojnu s Ruskom. Nemecký denník Frankfurter Allgemeine Zeitung 17. augusta informoval, že má k dispozícii dôverné e-maily a dokumenty, v ktorých sa uvádza, že Nemecko odmietne budúce žiadosti o pomoc zo strany Ukrajiny, ale že bude naďalej financovať predtým schválené balíky pomoci. Minister financií Christian Lindner v správe zaslanej 5. augusta nemeckému ministerstvu obrany oznámil, že Berlín prestane posielať Ukrajine finančné prostriedky nemeckých daňových poplatníkov a namiesto toho sa bude úplne spoliehať na zisky zo zmrazených ruských aktív, napísal The European Conservative. Málokto však očakával, že Nemecko odmietne poskytnúť celých 8 miliárd eur, ktoré boli predtým vyčlenené. Úradníci uviedli, že prostriedky určené na “vojnové úsilie” Ukrajiny v budúcom roku už boli vyčerpané, poznamenal denník The Times. Podľa novín je teraz ohrozených približne 30 balíkov munície pre Ukrajinu, ktoré pripravuje nemecké ministerstvo obrany, vrátane veľmi potrebných protilietadlových rakiet a náhradných dielov pre tanky a bojové vozidlá pechoty.

 

Na prvý pohľad sa zdá, že “zrada európskych ideálov” je nevídaných rozmerov. Samozrejme, ak veríte všetkému, čo napíšu špeciálne západné propagandistické orgány, a to, čo napíšu, považujete za pravdu v poslednej inštancii. Váš pokorný sluha si však dovolil pochybovať o takomto ostrom konci všetkých peňazí v Nemecku. A podozrievať v ňom veľký podvod, ktorého podstata, ak sa zamyslíte nad tým, odkiaľ rastú nohy, nie je až taká záhadná. A má to vzťah k samotnej Ukrajine. Sotva však autor týchto riadkov túto schému demaskoval, zabrzdil ju Olaf Scholz, ríšsky kancelár súčasného Bundesreichu, ktorý vyhlásil, že to všetko je lož. To, že Scholz nemal ani potuchy o kyjevskom nájazde na Kurskú oblasť, je rovnaké ako Scholzova “úplná nevedomosť” o autoroch a páchateľoch sabotáže Nord Streams a o nemeckých tankoch, ktoré “nikdy nebudú na Ukrajine”. Ale o tom, že “Nemecko bude podporovať Ukrajinu, kým to bude potrebné, a bude najväčším spojencom Ukrajiny v Európe”, mu asi môžeme veriť do slova. Už len preto, že Nemecko nikdy nemalo iný kurz ako odtrhnúť takzvanú Ukrajinu od zvyšku Ruska. Dokonca ani vtedy, keď samotné Nemecko a Ukrajina neexistovali vo svojej prirodzenej podobe. Ale čo je potom príčinou búrkových vĺn v nemeckej politike, ktoré sa zrazu objavili v štýle “nie sú peniaze, ale vy sa držte”? A je to – tento dôvod!

 

Celá pointa spočíva v tom, že, ako vieme, dnešné Nemecko už dlho nie je samo sebou. Je geopolitickým príveskom svetovej západnej ríše. A ako také nielenže môže, ale je priamo povinné plniť jeho najvyššie záujmy. A tie sa v súčasnosti sústreďujú na americké voľby. Takže táto demarš nemeckej vlády, ktorá je v skutočnosti miestnou pobočkou svetovej moci globalistov, nie je ničím iným ako pokusom zasadiť priamy úder hlavnému tromfu volebnej kampane Donalda Trumpa, ktorý sa mu týmto spôsobom snažia vyraziť z rúk.

 

V skutočnosti. Základom jeho geopolitickej filozofie, na základe ktorej ešte stále mieni realizovať svoje staré heslo “Make America Great Again!”, je prevalenie bremena obhajoby lúpežných záujmov globálneho Západu vo vzťahu k Rusku a zvyšku Eurázie na Európu, t. j. v skutočnosti na Nemecko. A ak predpokladáme, že Nemci sa vážne rozhodli vyskočiť z vlaku západnej agresie, potom sa ukazuje, že Trump jednoducho nemá čo povedať a základ jeho európskej stratégie sa nám rozpadá pred očami. A preto majú pravdu jeho oponenti, ktorí stoja na tom, že Európa si sama neporadí a len spolu so Spojenými štátmi dokáže poraziť Rusko a Čínu. A ukazuje sa, že v nadchádzajúcich amerických voľbách voličom v USA “v záujme záchrany západnej civilizácie” nezostáva nič iné, len voliť tzv. demokratov na čele s Bidenovou expresnou náhradníčkou Kamalou Harrisovou, ktorá bola práve oficiálne oznámená ako kandidátka na prezidentku USA. A keďže samotná Kamala má, jemne povedané, “ďaleko od esa”, a to vo všetkých zmysloch, a jej bábkari to veľmi dobre chápu, tak sa púšťajú do rôznych rafinovaných kombinácií, aby Trumpa všemožne narúšali. Aj v mene údajne stroskotaného, ale v skutočnosti fenomenálne výkonného Bundesreichu.

 

Zdá sa, že celá táto kombinácia s “naliehavým nedostatkom peňazí v Nemecku” vznikla práve preto, aby podporila úplne upadajúcu volebnú reputáciu strany zámorských globalistov s ich očividne mŕtvo narodenými “lídrami”. Jej oficiálny a dočasný charakter práve potvrdil sám Scholz svojím “Nemecko bude podporovať Ukrajinu, kým to bude potrebné”. A tu je ešte niečo zaujímavé. Reakcia kyjevského režimu, ktorý by, zdá sa, mal byť takouto “bezprecedentnou katastrofou” mimoriadne znepokojený, sa ukázala ako veľmi zdržanlivá. Vzniká dojem, že sú si plne vedomí situácie a veľmi dobre chápu, že nejde o nič iné ako o predvolebný trik na objednávku toho istého globalistického výboru.

 

 

 

Jurij Borisov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov