.
Aktuality, Bezpečnosť,

Všetko je to o príbehoch. Aj vojna o kurské územie Ruska

Ukrajinci nemajú na to, aby viedli vojnu s Ruskom. Niektorí ľudia v Londýne, vrátane cestou svojich médií, si myslia, že vpád OSU do Ruska je vpádom Spojeného kráľovstva do Ruska!


“Z toho je vidieť, akí úbohí sú títo ľudia. Skrátka, úplní idioti, však vieš,” zdôraznil Andrei Martyanov v rozhovore s Dannym Haiphongom na YouTube sieti. Pričom v ďalšom to ešte akcentoval.

 

 

– Takže sú to “maličkí” ľudia, snažiaci sa vnímať sa, že sú Gulivermi. Ibaže… NATO nemá zdroje, aby viedlo serióznu vojnu na východe Ukrajiny a už vôbec nie v celej východnej Európe. Práve preto pôjde na eskaláciu, pokúšajúc sa vyprovokovať Rusko na niečo, čo mu pomôže uloviť si čosi v týchto mútnych vodách, aby dosiahlo nejaké politické ciele.

 

To je jediné, čím sa ono riadi a ty to musíš takto chápať. Všetky západné elity bez výnimky, od Washingtonu po Berlín a Londýn, nevedia, ako riadiť štát, nevedia čo je to štátna múdrosť. Jediné, čo ich rozhýbe, je vnútorná dynamika záujmov, zviazaná s ich ambíciami a želaním udržať si moc pomocou falzifikácií volieb! Veď sám vieš, že je to v postate tak.

 

To, čo sa teraz deje v Kurskej oblasti, do značnej miery šokuje západný mienkotvorný svet. Ten sa už zmieruje so situáciou, že Rusko obsadilo územie, ktoré sa nazýva New York, postupuje k Pokrovsku…Ako sa to Rusku darí, keď západné médiá zobrazovali jeho sily ako mimoriadne roztiahnuté po fronte?
– Títo diletanti z Londýna, z ich generálneho štábu… sú to ľudia skostnatení, nepoznajúci dejiny, oni ich vôbec adekvátne neštudujú. Pretože, ako viete, Briti si myslia, že to oni porazili Hitlera, aj Američania si myslia, že porazili Hitlera… Preto na tých husky, na tých červenoarmejcov, nazerajú tak, akože im v tom trochu pomohli.

 

Ak sa všetky vaše vedomosti opierajú o toto, ak máte pri sebe bývalých neborákov z Wehrmachtu, ktorí vám píšu vaše cvičebné poriadky, tak vám z toho vyjde očakávaný výsledok.
Isté je, že nikto z nich nemá ani len predstavu o tom, čo je to Rusko z ekonomického, vojenského a kultúrneho pohľadu. Preto konajú na základe svojich skostnatených názorov. Napríklad, poďme, vpadneme do Kurska! Dobre?!

 

A ďalej rozvažujú, že Rusi budú nútení vyviesť časť záloh z iných svojich operačných úsekov, čím uľahčia život zvyškom OSU, ktoré sú pod zúfalým tlakom. Lenže oni sú fakt primitívni myslitelia. Ako som už hovoril, ich najkomplexnejšia predstava o vojne je prevzatá z Hollywoodu. Myslia si, že aj v živote to musí dopadnúť podľa hollywoodského príbehu. Ibaže oni nevedia, ako fungujú ruské zálohy.

 

Áno, Rusi presunuli posily do Kurskej oblasti, ale napr. boje pri Pokrovsku to nijako neovplyvnilo! Ba práve naopak, vytvoril sa tam ďalší kotol! Čiže mysliteľom teraz zostáva len sedieť a spočítať koľkokrát sa už prerátali. Poučenie je z toho len jedno. Že vojenskú vedu treba študovať poriadne! Čo “myslitelia” stále nerobia.

 

 

 

Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov