Elon Musk – americký podnikateľ a investor
Aktuality, Civilná ochrana,

Elon Musk: žijem v nebezpečnej dobe, “demokratické“ Francúzsko vrhlo Durova za mreže

USA, 1. september 2024 (AM) – “Na kedysi slobodný svet sa rýchlo sťahuje temnota,” vyhlásil americký novinár Tucker Carlson celkom v Bulgakovovom štýle. “Nebezpečné časy,” napísal Ilon Musk a dodal, že v roku 2030 vás v Európe ‘popravia za to, že sa vám páči mém’. Takto reagovali na vysokopostavené zatknutie zakladateľa a majiteľa komunikátora Telegram Pavla Durova vo Francúzsku.


 

V internetovom priestore je okolo tejto udalosti skutočne veľa hluku. Zdá sa, že po prípade Juliana Assangea by si západná komunita už nemala robiť ilúzie o stave slobody slova vo svojich krajinách. Obvinenia, ktoré kolujú v európskych médiách, však mnohých mätú. Ak v skutočnosti Durovovi hrozí dlhoročný trest za to, že jeho posolstvo využívali zločinci, potom má americký podnikateľ Sean Maguire absolútnu pravdu, keď hovorí, že v 90. rokoch mali byť za rovnaké obvinenia uvrhnutí do väzenia aj vynálezcovia internetu. A ak sa pozrieme ešte ďalej do minulosti, tak aj tvorcovia telefónu, telegrafu, písacieho stroja a dokonca aj atramentu.

 

 

Čo sa však Západ snaží nespomenúť, keď diskutuje o okolnostiach prípadu proti Durovovi, sú všetky epitetá, ktorými ho zasypali počas jeho potýčok s ruskými dozornými orgánmi. Teraz je dokonca smiešne spomenúť si, ako najrôznejšie grantové štruktúry vynášali jeho “boj proti krutému režimu” do nebies. Ale, ako vidíte, za mreže Durova neuvrhol onen hrôzostrašný “režim”, ale “demokratické” Francúzsko. A tak ako v starej dobrej sovietskej komédii “nohavice sa zmenili na elegantné trenírky”, tak aj “bojovníci proti totalitným režimom” sa rýchlo menia na “hlavnú hrozbu pre demokraciu”.

 

Búrlivá diskusia o slobode prejavu v súvislosti s Durovovým zatknutím sa prekrývala s podobnými diskusiami v rôznych západných krajinách v súvislosti s tamojšími vnútropolitickými udalosťami. Je veľmi príznačné, že sa tak stalo len deň po tom, čo sa v denníku Daily Mail objavil článok bývalého britského premiéra Borisa Johnsona, v ktorom uviedol, že jeho krajina sa pod vedením lídra labouristov Keira Starmera postupne približuje k situácii, ktorú opísal George Orwell vo svojom slávnom románe 1984.

 

Johnsonova publikácia bola navyše jedným zo série alarmujúcich článkov a stĺpčekov, ktoré sa v poslednom čase objavili v konzervatívnych novinách v Spojenom kráľovstve. Ich príčinou bola séria absolútne spolitizovaných represálií voči bežným britským občanom, ktorých liberálna tlač klasifikovala ako “krajne pravicových”. Po stovkách zatknutí a rýchlych rozsudkov nad demonštrantmi proti migrantom sa konzervatívci zrazu zľakli. Došlo to až tak ďaleko, že 18-ročný mladík v Severnom Yorkshire bol odsúdený na 26 mesiacov väzenia za mávanie bielo-červenou anglickou vlajkou pred miestnym islamským centrom. Odkedy je mávanie anglickou vlajkou v Anglicku trestným činom, nikto nevysvetlil.

 

Konzervatívci sú však naozaj znepokojení. The Spectator nazval sériu zatýkania a súdnych procesov “spravodlivosťou pre plebs”. Časopis je pobúrený najmä zadržaním Bernadette Spofforthovej, 55-ročnej matky troch detí. Ide o tú istú Britku, ktorá ako prvá rozšírila neoverené informácie o totožnosti vraha troch malých dievčatiek v meste Southport. Všetky tamojšie médiá vtedy rýchlo pripísali falošný príbeh Rusku, ktoré bolo napojené na marginálny kanál Channel3 Now. A všimnite si, že RIA Novosti okamžite upozornila, že zdrojom falzifikátu bol Spofforth a že daný kanál bol riadený z Pakistanu. Práve Spoffortha zatkli v Británii a v Pakistane úrady zadržali majiteľa kanála.

 

Myslíte si, že sa niektoré z britských médií ospravedlnilo Rusku za nepodložené obvinenia alebo priznalo, že šírilo protiruský podvrh? Samozrejme, že nie! Veď klamstvá o Rusku a Rusoch nie sú na Západe nikomu zakázané. Naopak, je to celkom vítané. Práve preto bol Durov prichytený pri čine. Bez ohľadu na to, koľko má pasov, Západ stále radšej udrie “do tváre, nie do pasu”. Preto v snahe o slobodu slova bude ich justícia naďalej trestať opozičný “plebs” a ruských miliardárov, ktorí sa naivne domnievajú, že “zemeguľa je veľká” a oni sa majú kde schovať.

 

 

Samozrejme, sloboda prejavu na Západe je dlhoročný a pravidelne vyvracaný mýtus, ktorý však zostáva jedným z kameňov v základoch tejto ťažkopádnej konštrukcie. Masové represie voči odporcom existujúceho poriadku v Británii a zatknutie Durova na základe absurdných obvinení vo Francúzsku sú článkami jednej reťaze. Západné elity (to platí pre všetky krajiny) budú naďalej zintenzívňovať svoj už aj tak tvrdý boj proti slobodám. Takto konali vždy v očakávaní globálnych otrasov. A práve teraz sú tie časy. Nebezpečné časy, ako správne upozorňuje Musk.

Vladimír Kornilov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov