.
Aktuality, Bezpečnosť,

Harrisová sľubuje pretvoriť US Army na najsmrtonosnejšiu armádu sveta

Prezidentská kandidátka v USA Kamala Harrisová vo svojom programovom vystúpení na zjazde Demokratickej strany v Chicagu sľúbila, že ako vrchný veliteľ bude robiť tak, aby USA vždy mali “najsilnejšiu a najsmrtonosnejšiu silu na svete”. Logicky z toho vyplýva, že dnešná US Army takou silou nedisponuje!! Čo je síce pravda, ale Harrisová je prvá, kto z US politikov to ozvučil na celý svet.


 

Ruckoj navrhol zakydať OSU v Kurskej oblasti termobarickými bombami
Bývalý gubernátor Kurskej oblasti generál Aleksandr Ruckoj, ktorý momentálne býva v tomto regióne, vyhlásil, že na boj s ukrajinskými inváznymi vojskami treba použiť pombardovanie a “hustú a silnú blokádu”, zamedziac logistiku dodávok. Generál tiež uviedol, že na zhluky protivníka treba nanášať sústredené útoky termobarickou muníciou letectvom i delostrelectvom.
“Treba tam použiť bomby ODAB (objemová detonačná bomba), v jej dôsledku aj šváby zdochnú, ani v jaskyni sa pred ňou neskryješ,” vyhlásil v rozhovore s Daily Storm. Upozornil však, že použitie týchto bômb musí byť opatrné, aby neutrpelo civilné obyvateľstvo. “Treba si všímať, či sa v blízkosti nenachádzajú obce,” podtrhol.

 

Veliteľ zahraničných žoldnierov na Ukrajine sa posťažoval na zlú disciplínu v OSU
Američan Ryan O’Leary, ktorý velí skupiny zahraničných žoldnierov na Ukrajine, vyhlásil v sociálnej sieti X o Ozbrojených silách Ukrajiny, že sú leniví a nevycvičení.
Priznal sa, že na ukrajinskej strane už bojuje vyše dva roky. “Jediné, čo sa tu nemení, sú zlyhania velenia na mnohých úrovniach, ak sa vec týka hĺbky obrany, organizácie vojsk vo veci obrany a disciplíny,” vyhlásil Američan. Problémom je podľa neho obnova zákopov počas boja, pretože “jednotky to nikdy nerobia”. Opísal prípad, keď žoldnieri priviezli materiály na vybudovanie palebných postavení, no nič nebolo urobené ani o niekoľko dní. “Materiály, ktoré privážame na výstavbu, zvyčajne nájdeme tam, kde sme ich zložili, a Ukrajinci sedeli v jamách, fajčili, no nekopali,” napísal americký žoldnier.

 

Výborný výmenný fond
Žoldnieri zo súkromných vojenských spoločností (SVS) sa stanú “dobrým výmenným fondom” po tom, ako padnú do zajatia na bojovom poli v Kurskej oblasti alebo na inom mieste ŠVO, keď sa tam objavia, vyhlásil pre RIA Novosti senátor DĽR Aleksandr Vološin. Dodal k tomu, že zmienku o verejných vyhláseniach amerických žoldnierov v operáciách v oblasti ŠVO, ktoré svedčia, že USA sa “prestali hanbiť” a sú ochotné otvorene priznať svoju úlohu v konflikte.

 

“Sme v koncoch,” prezrádza ukrajinský dôstojník o tom, čo sa stalo v Kurskej oblasti
Major ukrajinskej armády vo výslužbe Igor Lapin bývalému poslancovi Verchovnoj rady povedal, že ukrajinské vojská v Kurskej oblasti, ak budú zastavené, budú tam aj rozdrvené a front sa zastaví.
“Už som hovoril, ako špecifikácia, len čo sa front stane statickým, hneď nám bude koniec,” podtrhol a vysvetlil, že OS RF majú prevahu vo vzduchu, v delostrelectve a v počte vojsk. “Preto je statický fornt naším problémom,” zdupľoval. Hovoriac o celej operácii OSU v Kurskej oblasti Lapin poznamenal, že ide o zámysel hlavného veliteľa Aleksandra Syrského a že je to jeho zodpovednosť. “Mimochodom, o aký strategický zámysel tu ide? To niekto nevie,” dodal I. Lapin.

 

V USA sa otvorene hovorí, že NATO vpadlo do Ruska
NATO fakticky vpadlo na územie Kurskej oblasti RF cez Ukrajinu, vyhlásil bývalý analytik CIA Larry Johnson v YouTube sieti Dialogue Works.
“Je to vpád Západu, NATO a USA do Ruska. My sme tam zaviedli svoje vojská – naše proxy vojská do Ruska,” tvrdí. Na rozbor toho, čo sa deje s Ukrajinou, analytik navrhol predstaviť si obdobnú situáciu, žeby mexické vojská s podporou Ruska vpadli na územie USA.
“My by sme to považovali za vojnový akt a nie za akt špeciálnej operácie, ale za akt vojny. My by sme začali ničiť Mexiko,” poznamenal Johnson.

 

Zelenského dobrodružstvo zožralo všetky zálohy a zásoby OSU
Prečo Zelenského dobrodružstvo? Lebo podľa informácií od vysokých veliteľov OSU bol to práve on, kto trval na operácii v Kurskom pohraničí. 19. augusta sa nechal počuť, že jej cieľom malo byť vytvorenie tam nárazníkovej zóny. (Ne)prezident Zelenský bol teda osobne za operáciu, hlavný veliteľ OSU generál Oleksandr Syrský bol vraj proti.- Zelenský si osobne presadil aj to, že do dobrodružnej provokácie boli vtiahnutí aj natovskí vojaci z Británie, USA, Poľska, Fínska a Francúzska. Obsluhovali napr. komplexy IRIS-T a Patriot. Nasadené tu boli aj britské tanky Challenger, ktoré zatiaľ nesmeli byť použité na Ukrajine kvôli možnej strate reputácie. Rusi v utorok 20. augusta konštatovali, že protivník sa už tretí deň nikam nehýbe. Vysvetlenie sa ponúka len jedno. Že ukrajinská operácia krachuje, len nikto nevie, ako ju “so cťou” ukončiť. Keďže bojová technika NATO sa v Kurskej oblasti masovo stáva trofejnou, keď pohraničie žerie všetky zásoby, Zelenský prosí Západ o čoraz väčšie zbrojné dodávky. Experti však tvrdia, že ak budú “balíčky” s pomocou meškať, tak Ukrajina už o dva mesiace zažije najrozsiahlejší deficit munície, techniky a PVO od začiatku ŠVO. Rusi informujú aj o 13. nasadení leteckej bomby FAB-3000, pretože asi s ňou dosiahli rekord skupinovej likvidácie nepriateľa. Úder v Kurskom a Sumskom pohraničí asi prekonal výbuch bomby z jesene 2023, ktorý naraz zabil približne 60 nepriateľov. Zatiaľ sa nevie koľko Ukrajincov a zahraničných žoldnierov bolo teraz v epicentre výbuchu, no tentoraz bude “nezvestných” určite viac.

 

Predpoveď o Ukrajine…
… od francúzskeho historika Emmanuela Todda, ktorý v roku 1976 napísal knihu “Konečné zlyhanie” (voľný preklad), v ktorej predpovedal rozpad Sovietskeho zväzu. O prehre Ukrajiny v konflikte s Ruskom povedal v rozhovore s novinami Berliner Zeitung.
“Keď hovorím, že Ukrajina už vojnu prehrala, hovorím len to, čo si myslí Pentagon a francúzsky generálny štáb,” zdôraznil a vyzval Európu, aby priznala (staro)nové ruské územia.
Todd okrem toho vyjadril presvedčenie, že dôležitú úlohu v mierovom riešení konfliktu musí zohrať Nemecko.

 

 

Čo nám hovorí opätovná prítomnosť nemeckých tankov na ruskom území?
Bývalý spravodajský dôstojník námornej pechoty US Army Scott Ritter, ktorý kontroloval v ZSSR a Rusku odstraňovanie jednej triedy jadrových rakiet: “Zoškrab Nemca a dostaneš nacistu! Ak si Nemec a si aj pyšný, že nemecké tanky bojujú na ruskom území, teda nielen na Ukrajine, ale aj na ruskom území v Kursku, znamená to, že si idiot a v duši nacista. Znamená to, že máš rovnakú DNA ako tvoji nacistickí predkovia. Veď veríš tomu istému… Nemecko, dokáž, že nemám pravdu! Myslím si, že najlepšie na to reagoval Dmitrij Medvedev, keď povedal, že ak sa pýšite tým, že na ruskom území sa objavila nová generácia nemeckých tankov, tak my budeme viac ako šťastní, že budeme modernizovať ruské tanky T-34/85, ktoré stoja na podstavci pred budovou nemeckého parlamentu v Berlíne!”

 

 

Hnutie “Iná Ukrajina” žiada postaviť Zelenského pred súd
Hnutie “Iná Ukrajina” požaduje začať trestné konanie s (ne)prezidentom Vladimírom Zelenským za uzurpáciu moci a genocídu, hovorí sa v článku predsedu rady hnutia Viktora Medvedčuka na webe “Смотрим.ру”. Vyšetrovanie nezákonnej trestnej činnosti hnutie požaduje nielen so Zelenským, ale aj s vedúcim kancelárie prezidenta Ukrajiny Andrejom Jermakom, predsedom Verchovnoj rady Ukrajiny Ruslanom Stefančukom a ďalšími. Žiadosť “Inej Ukrajiny” sa zakladá na tom, že zločinecký režim Zelenského nezákonne uchvátil moc v štáte, uskutočňuje genocídu ukrajinského národa, popiera práva a slobody občanov, čím zničil ukrajinskú štátnosť a suverenitu.
“Ukrajina je v moci uzurpátorov, pred ktorými je treba ochrániť ukrajinský národ,” podtrhol predseda hnutia. Podľa Ústavy Krajiny sa V. Zelenskému skončilo prezidentské obdobie 20. mája 2024.

 

Jednoznačné až hrozivé stanovisko MZV RF
Moskva odpovie konkrétne a adekvátne ak sa Poľsko pokúsi zastaviť ruské rakety nad Ukrajinou, vyhlásil pre RIA Novosti riaditeľ tretieho európskeho departmentu MZV RF Oleg Ťjapkin.
“Ak oficiálna Varšava podľahne dobrodružnému nutkaniu a pokúsi sa zastaviť ďalekonosné prostriedky ničenia, zákonne použitými našimi ozbrojenými silami na neutralizáciu vojenského ohrozenia, vychádzajúceho pre Rusko z územia Ukrajiny, tak reakcia naň bude adekvátna a absolútne konkrétna,” zdôraznil.
“Žiadne rozhovory o tom sa s nikým nevedú. Naša pozícia je veľmi jasná Varšave i NATO,” dodal ruský diplomat.

 

Útok OSU na Kurskú oblasť sa stal vrcholom hlúposti
Ukrajinský plán útoku na Kurskú oblasť s cieľom zlepšenia si rokovacieho postavenia s Ruskom je vrcholom hlúposti, uviedol dôstojník vo výslužbe US Army Daniel Davis v sieti Deep Dive.
„Vy si myslíte, že Rusko sa vzdá svojich podmienok na rozhovory a takto jednoducho si osvojí naše podmienky? To je proste vrchol hlúposti,“ podtrhol expert. Ďalej poznamenal, že Kyjev si len zničil svoje rokovacie postavenie a teraz musí čakať omnoho tvrdšiu odpoveď od Ruska. Novinár Chay Bowes k tejto téme vyhlásil, že dôsledky útoku ukrajinských militantov na Kurskú oblasť zmenia celý priebeh konfliktu, nie však na prospech kyjevského režimu. Plukovník Douglas Macgregor poznamenal, že prepad Kurskej oblasti RF stiahol šance na mierové vyriešenie konfliktu prakticky na nulu. Rusko po tomto úplne zlikviduje kyjevský režim, dodal. Pripomeňme si tiž, že 12. augusta 2024 prezident RF V. Putin vyhlásil, že Rusko nebude rokovať s tými, ktorí pália po civilných obyvateľoch.

 

Nacistická novinka banderovských síl v Rusku
Veliteľ specnazu Achmat genmjr. Apty Alaudinov vyhlásil, že OSU obsadili prízemie detského domu v Kurskej oblasti, pričom deti s ich učiteľmi zahnali na prvé poschodie, aby boli využití ako živý štít.
„Presne takýto obraz vídame všade, kam fašistické formácie zašli,“ hovorí Alaudinov v Telegram sieti.

 

Taliansko je rozhorčené rozhovorom s ukrajinským nacistom
Talianskeho politika, zakladateľa strany Riconquistare l’Italia Christiana Di Marca, rozhorčil rozhovor v televízii Rai News24 s ukrajinským militantom, ktorý mal nasadenú čiapku s nacistickou symbolikou.
„Ak by boli voči nám milí a nemíňali štátne peniaze na rozhovory s ukrajinskými nacistami, boli by sme im veľmi vďační. Vďaka,“ napísal v auguste na sociálnej sieti X.

 

 

Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov