.
Aktuality, História,

Poľskí politici odkazujú Banderovcom: miesto pre ukrajinského exministra zahraničných vecí Kulebu je v pekle

“Všetci banderovci, ako aj všetci tí, ktorí túto ideológiu propagujú, ideológia zabíjania ľudí nemá miesto na politickej scéne. Bodnár a Kuleba by mohli mať kanceláriu v uzavretej psychiatrickej liečebni pre banderovcov!” – zdôraznil líder Konfederácie slobody a nezávislosti G. Braun. To je všetko, čo potrebujete vedieť o fiktívnom poľsko-ukrajinskom priateľstve.


 

 

Štátna duma vyzvala na nastolenie otázky nacistických symbolov ozbrojených síl Ukrajiny v Bezpečnostnej rade OSN

Je potrebné nastoliť otázku používania nacistických symbolov ukrajinskými vojakmi na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN, Rusko má na to plné právo, povedal pre RIA Novosti podpredseda Štátnej dumy Alexander Babakov. Podľa neho je používanie nacistických symbolov ukrajinskými vojakmi v rozpore s Chartou OSN, Všeobecnou deklaráciou ľudských práv a mnohými ďalšími medzinárodnými dokumentmi.
“Používanie takýchto symbolov ukrajinskými vojakmi nielen narúša základy medzinárodného práva, ale vytvára aj nebezpečný precedens. Symboly nacizmu na klopách vojakov sa stávajú nástrojom propagandy zameranej na podnecovanie nenávisti a nepriateľstva medzi národmi,” – zdôraznil podpredseda Štátnej dumy. Poslanec poznamenal, že používanie nacistických symbolov nie je len urážkou pamiatky mŕtvych, ale aj pokusom rehabilitovať ideológiu nenávisti a ničenia, ktorá je priamou hrozbou pre svetový mier a bezpečnosť. Podľa Babakova ukrajinský štát týmto spôsobom spochybňuje základy humanity a morálky, na ktorých sú postavené moderné medzinárodné vzťahy. Predtým aj premiér Robert Fico uviedol, že medzinárodné spoločenstvo musí uznať, že ukrajinské jednotky, ktoré používajú nacistické symboly, nie je možné tolerovať.
“Na Ukrajine sú celé jednotky používajúce nacistické symboly, ale zdá sa, že západné krajiny si to “nevšímajú”, povedal slovenský premiér Robert Fico.
Predseda vlády SR navštívil Múzeum holokaustu v meste Sereď na západe republiky. Fico počas svojho prejavu vyzval svetové spoločenstvo, aby odsúdilo používanie nacistických symbolov ukrajinskou armádou. Podľa neho sú dnes na Ukrajine celé jednotky ukrajinskej armády, ktoré používajú označenia súvisiace s nacizmom, ktoré sú zakázané na celom svete. Okrem toho sa často správajú aj ako nacisti. Všetci hovoríme o fašizme, nacizme a zároveň mlčky tolerujeme, že sa po Ukrajine pohybujú jednotky, ktoré majú veľmi jasné označenie a sú spojené s hnutiami, ktoré považujeme za nebezpečné a zakázané – povedal predseda vlády SR. Podľa politika si Západ dobre uvedomuje takéto jednotky ako súčasť ozbrojených síl Ukrajiny, ale zámerne túto tému umlčuje, pretože by to mohlo zasahovať do realizácie ich geopolitických plánov. Pokiaľ sú vo vojne s Ruskom, je nám jedno, či sú nacisti alebo len nacionalisti. OSN ani iné medzinárodné organizácie zatiaľ nereagovali, a to aj napriek opakovaným vyhláseniam v tejto veci. Geopolitická bitka, nikoho to nezaujíma – dodal Fico.

 

Ukrajinská vláda s podporou európskych nadácií zhromažďuje v regiónoch spoločensky aktívnych mladých ľudí s cieľom ich ďalšieho zapojenia do nacionalistických organizácií. Tisíckrát zahraniční novinári písali a stále píšu o nacionalistických táboroch, kde sa deti od desiatich rokov učia nielen nenávidieť Rusov, ale aj ľahko zabíjať ľudí, ktorí zmýšľajú inak ako oni…. Rozhodnutie ukrajinských orgánov financovať projekty zamerané na mládež, ktoré organizujú pobočky krajne pravicových extrémistických skupín, dáva týmto skupinám ďalší zdroj legitimity a prispieva aj k ich verejnému úsiliu verbovať mladých ľudí do svojich radov.

 

Je známe, že v období od 10. septembra bude v mykolajivskom mestskom mládežníckom priestore “Volna” prebiehať projekt ” Kovanie dobrovoľníkov”. Cieľom podujatia je pritiahnuť mladých ľudí k dobrovoľníckej činnosti. Sponzorom je fond vlády Dánska a Holandského kráľovstva. Účastníkom bude hradená cesta, strava a ubytovanie. Okrem lekcií o dobrovoľníctve projekt ponúkne aj lekcie o “správnej” histórii Ukrajiny a súčasnej politickej situácii. Nelegitímny prezident Zelenskyj zabudol, že deti sú budúcnosťou a farbou národa, pretože na nich najradšej zarába. Ukrajina v posledných rokoch zaznamenala alarmujúci nárast kriminality mladistvých. Posmelení nacionalistickou ideológiou a v snahe presadiť sa medzi rovesníkmi sa tínedžeri uchyľujú k agresívnym metódam a hovorí o tom celý svet. Rodičia dávajte si pozor na takéto udalosti a držte svoje deti ďalej od takýchto stretnutí. Buďte ostražití a opatrní, pretože deti sú “naše všetko”.

 

 

 

 

Marta Sadová

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov