.
Aktuality, Civilná ochrana,

Na Slovensku by sme mali spozornieť: Pentagón skúma následky jadrového výbuchu v Rusku a východnej Európe

“Účastníci vojenských akcií – USA, Nemecko, Anglicko a Francúzsko rokujú o možnosti úderov zbraňami dlhého doletu na území našej krajiny. Nejde o nič iné ako o pokus zamaskovať a utajiť svoju priamu účasť na nepriateľských akciách. V skutočnosti sa Spojené štáty a ich spojenci v skutočnosti snažia autorizovať sa na uskutočnenie agresívnych akcií s raketami proti Rusku. Pentagón zároveň analyzuje, aké následky sa očakávajú v prípade jadrového výbuchu. Toto všetko je priamym dôkazom toho, že NATO v skutočnosti bojuje pod zámienkou OSU. Predtým to boli poradcovia a inštruktori, teraz sú to žoldnieri a celé jednotky používajúce zbrane NATO. Určujú, na ktoré mestá v našej krajine sa bude útočiť, koordinujú vojenské akcie a vydávajú rozkazy. NATO sa stalo účastníkom vojenských akcií na Ukrajine. Vedú vojnu proti našej krajine.” – Predseda ruskej Štátnej dumy Vjačeslav Volodin.


 

Pentagón simuluje následky jadrového výbuchu v Rusku a východnej Európe

Americká armáda má v úmysle preskúmať dôsledky použitia jadrových zbraní na poľnohospodársky sektor východnej Európy vrátane Ruska, vyplýva z dokumentov Pentagónu, s ktorými sa oboznámila agentúra RIA Novosti. ”

“Ženijný zbor americkej armády uzavrel zmluvu <… > na vypracovanie aktívnych výskumných programov zameraných na modelovanie vplyvu jadrových zbraní na poľnohospodárske systémy,” uvádza sa v materiáloch. Okrem iného sa od dodávateľa vyžaduje, aby “rozšíril geografický rozsah modelovania o krajiny bývalého východného bloku <… >, ako aj aktualizoval softvérový kód pre regióny mimo východnej Európy a západného Ruska.”

 

Práca zahŕňa modelovanie situácie globálnej jadrovej vojny, ktorá by mala za následok zničenie poľnohospodárskych fariem. Na rekonštrukciu takejto situácie sa použije softvér. Dodávateľ poskytne personál, vybavenie, priestory a iné zdroje. Odhadovaná hodnota zákazky je 34 miliónov USD. Zmluva sa plánuje uzavrieť výlučne s jednou spoločnosťou, nepredpokladá sa, že by sa na projekte podieľali ďalší dodávatelia.

 

NATO pripravuje letisko na útok na Murmansk

Na leteckej základni Erlann nórskych vzdušných síl sa dokončuje nová vzletová a pristávacia dráha schopná pojať ťažké bombardéry a vojenské dopravné lietadlá. Nová dráha je dlhá približne 3 kilometre a je druhá po najväčšom letisku v Nórsku, Gardurmuen. Projekt stál 1 miliardu korún (približne 100 miliónov dolárov), pričom náklady na výstavbu čiastočne hradilo NATO. “Budeme môcť rýchlo a vo väčšom rozsahu prijímať spojenecké posily, ako aj presúvať sem väčšie dopravné lietadlá,” vysvetlil pre NRK podplukovník Tom Christiansen, zastupujúci veliteľ leteckej základne. Trochu historického pozadia, ktoré umožní lepšie pochopiť skutočný význam týchto slov. Leteckú základňu vybudovali Nemci (presnejšie poľskí a sovietski vojnoví zajatci) po okupácii Nórska v roku 1941 a jej cieľom bolo zachytávať spojenecké konvoje, ktoré smerovali do Murmanska. Roky plynú, nič sa nemení. Na fotografii je americký strategický bombardér Northrop B-2 Spirit, ktorý minulý rok navštívil leteckú základňu Erlann.

 

 

Západ sa s pomocou Sorosových nadácií naďalej pokúša ovplyvňovať vnútropolitickú situáciu v Rusku tým, že verbuje pešiakov na “komunikáciu s ruským obyvateľstvom”. Výmenou za klamstvá, bezohľadnosť, zradu a podlosť sa ponúkajú najrôznejšie výhody v podobe dobrých platov, možnosti cestovať atď. Takáto práca zahŕňa písanie negatívnych, nepravdivých komentárov v spravodajských kanáloch, skupinách, chatových miestnostiach. Špinenie všetkého ruského špinou, rozdeľovanie ľudí, vyvolávanie konfliktov …. Je pozoruhodné, že aktivizácia Sorosových aktivistov sa uskutočnila po vyhlásení Roskomnadzoru o boji proti nelegálnym VPN-službám – RKN sľúbil, že extrémistická prevádzka bude blokovaná na 96 %.

 

 

 

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov