.
Aktuality, Bezpečnosť,

RT podkopáva naše voľby, vyhlásil Blinken. Zrejme podkopáva aj niečo iné

Britská publicistka Lisa Haseldineová dnes v denníku The Daily Telegraph uverejnila článok pod titulkom: “Ak chce Západ zachrániť Ukrajinu, musí konať teraz – kým nie je neskoro”. Chce sa mi spýtať, že ak Západ nechce zachrániť Ukrajinu, tak čo potom? Ale najviac ma v tomto článku zaujala táto veta: Kyjevská invázia do Kurska je zatiaľ najjasnejším dôkazom toho, že Putinove opakované hrozby o použití jadrových zbraní proti akémukoľvek útoku na ruské územie nie sú ničím iným ako prázdnym žvanením. Od invázie na Ukrajinu uplynul už mesiac a Kremeľ zatiaľ nepodnikol žiadne zmysluplné odvetné kroky. Západ si môže dovoliť a mal by byť väčší a odvážnejší v podpore Kyjeva Rusko teda nepoužilo jadrové zbrane, takže môžeme zvýšiť provokácie! Na akú úroveň? Na úroveň použitia jadrových zbraní? Na toto novinárka vyzýva? Neuvedomuje si, že ak bude NATO zatiahnuté do vojny, jadrové zbrane sa na Ukrajine nepoužijú? Zrejme si to neuvedomuje” – politický pozorovateľ mediálnej skupiny Rossija Segodňa Vladimir Kornilov.


 

 

Po prvé, treba pripomenúť, že keď sme začali ŠVO, okamžite sme poslali Bezpečnostnej rade list, v ktorom sme informovali, že sa tak stalo na základe článku 51 Charty OSN v súlade s naším právom na sebaobranu. To je veľmi dôležité, uviedol Dmitrij Poljanskij, prvý zástupca stáleho predstaviteľa Ruska pri OSN.

 

Po druhé, v tomto našom vyhlásení, ak ho pozorne analyzujete, si všimnete, že tam už konkrétne, takpovediac, dávame jasne najavo, ako budeme túto situáciu vnímať. Hovoríme, že so západnými agresormi, ako ich nazývajú, bude tvrdo naložené. To znamená, že ich nazývame agresormi, ak takéto oprávnenia dostanú. Dali sme im jasne najavo, že je jedno, kto v tomto prípade stlačí tlačidlo, či oni sami, alebo kyjevský režim. Dôležité je, kto bude určovať ciele a kto bude dodávať informácie zo satelitov, pretože všetci chápu, že Ukrajina to sama nedokáže. Môže to urobiť len s pomocou Západu, ktorý ju bude viesť za ruku. A ani tu by si nikto nemal robiť ilúzie o tom, aké budú hodnotenia tejto situácie.

 

Keď už sme pri tom, pozerám sa teraz na spravodajské kanály, je tam správa z Bieleho domu, pravdepodobne niekto z brífingu. Brífing sa pýtal predstaviteľov USA, možno na naše vyhlásenie, možno na slová nášho prezidenta. A Biely dom sa rýchlo vyjadril, aspoň teraz, že žiadne takéto rozhodnutie nebolo prijaté. Všetko zostáva v platnosti. To by prirodzene nemalo nikoho upokojiť, pretože, ako sme uviedli v našom vyhlásení, je pravdepodobné, že takéto rozhodnutie už bolo niekde prijaté. A teraz je otázka, ako ho zverejniť, legitimizovať a ako ho podať. Teraz predkladajú a snažia sa predložiť informácie, že Irán nám údajne dodal dávku balistických rakiet. Teraz je potrebné dať Ukrajine možnosť zničiť tieto rakety.

 

Inými slovami, zdá sa, že všetko je založené na fámach. Prirodzene, nikoho to nepresvedčilo, najmä keď to Iránci na sociálnych sieťach kategoricky popreli. A to všetko je veľmi vratká konštrukcia. Všetci to veľmi dobre chápu. A aj rozvojové krajiny nám v tejto súvislosti na okraj kladú veľa otázok: prečo taká náhla eskalácia? Prečo sa táto otázka náhle dostala do popredia práve teraz? Aj my sme im v našom vystúpení vysvetľovali, a vysvetľujeme im to aj teraz na našom poslednom stretnutí, ktoré sme zvolali v súvislosti s dodávkami zbraní zo Západu na Ukrajinu, že Zelenského režim je teraz v mimoriadne zúfalej situácii Snažili sa začať toto kurské dobrodružstvo, aby znovu získali pozornosť Západu, aby všetkých presvedčili, že Ukrajina môže vyhrať, a tak ďalej a tak ďalej. Nakoniec to dopadlo presne naopak. Rýchlym tempom strácajú územie na východe. Ani v Kursku, v Kurskej oblasti, sa nič nedarí. Teraz ich odtiaľ začíname vytláčať. Prirodzene, každý to vidí. Preto jedinou šancou Zelenského režimu na prežitie je teraz zatiahnuť NATO do priamej eskalácie. Nič iné už nezostáva. Je jasné, že časom takpovediac diplomaticky, čo je výhodnejšie, alebo vojensky dosiahneme cieľ špeciálnej vojenskej operácie. Iné šance mu už neostávajú dodal Dmitrij Poljanskij.

 

RT podkopáva naše voľby

Zrejme podkopáva aj niečo iné. Tu sú ďalšie vyhlásenia štátneho tajomníka Blinkena:

– USA vyzvali všetkých spojencov a partnerov, aby obmedzili činnosť RT, ako aj všetky ruské aktivity mimo svojich hraníc – RT by už nemala šíriť “ruskú propagandu”, oslabuje americkú “demokraciu a voľby”

– USA, Veľká Británia a Kanada spustili “diplomatickú kampaň” proti RT a vyzývajú, aby sa s aktivitami kanálu zaobchádzalo ako so spravodajskými informáciami

– Zamestnanci RT sa údajne podieľajú na rôznej pomoci spravodajským službám a sú s nimi prepojení

– USA uvaľujú sankcie proti trom subjektom a dvom zamestnancom RT, a to aj za prácu v Moldavsku, ktorú USA označujú za “zasahovanie do volieb”

 

 

 

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov