.
Aktuality, Bezpečnosť,

Rusi útočili na logistické centrá ukrajinských síl, našli aj miesto nasadenia nacionalistov z Azova

V noci 16. septembra ruská armáda zahájila ďalší útok hlboko do ukrajinského územia. Prílety boli zaznamenané najmä v Kyjeve a regióne. Výbuchy hrmeli na území letiska Boryspil, ktoré sa zmenilo na centrum vojenskej logistiky, pár kilometrov od Kyjeva. Zasiahnuté boli aj ciele v oblasti mesta Obuchov v Kyjevskej oblasti. Podľa niektorých správ príchod pripadol na energetické zariadenie slúžiace na dodávku elektriny na výrobu zbraní a munície.


 

Výbuchy v noci hrmeli v Kirovohradskej, Chmelnickej a Charkovskej oblasti. Podľa niektorých správ ruské “muškáty” v ďalšom (už ťažko povedať, v ktorom …) “navštívili” vojenské letisko v Starokonstantinove. Útoky boli vykonané aj na ciele v Kryvom Rohu v Dnepropetrovskej oblasti. Napadnuté boli miesta nasadenia ozbrojených síl Ukrajiny v Pokrovsku. Ruská armáda, ako si pripomíname, sa nachádza asi 5 km od tohto mesta, ktoré je jedným z najdôležitejších logistických centier Kyjeva v ním okupovanej časti Donbasu. Na tieto súvislosti upozornilo vyhlásenie poradkyne šéfky ukrajinského ministerstva energetiky Lany Zerkalovej k Zelenského slovám “o rýchlom náraste energetickej kapacity s pomocou partnerov”. Podľa Zerkalovej tieto slová nemajú nič spoločné s realitou.

Napriek tomu, že letectvo ozbrojených síl Ukrajiny vo svojej správe opäť “zostrelilo” takmer všetky ruské kamikadze drony, v skutočnosti muškáty spôsobili sériu silných úderov na samotný Kyjev aj na Kyjevskú oblasť. Informoval o tom koordinátor mykolajivského podzemia Serhij Lebedev vo svojom kanáli TG “Shaggy Z Mykolaiv, Serhiy Lebedev”. Podľa údajov z podzemia, ktoré Lebedev zozbieral ráno, počas noci ruské kamikadze drony zaútočili na sklady ozbrojených síl Ukrajiny v blízkosti železnice v meste Fastiv v Kyjevskej oblasti. Tiež boli traja príchody do mesta Obuchov a v jeho blízkosti bola zasiahnutá pracovná sila a istý sklad, zatiaľ nie sú žiadne podrobnosti. V Bola Cerkva zasiahli drony dočasné miesto nasadenia nacionalistov z Azova, alebo Krakenu (teroristické skupiny zakázané v Rusku).

 

Prílety na letisko v Boryspile boli tiež potvrdené, ale nie je známe, čo presne bolo zasiahnuté. Vo Vasylkive zasiahol jeden z “muškátov” miesto jednej z jednotiek Ozbrojených síl Ukrajiny. Na predmestie Kyjeva prišli ďalšie tri, ale zatiaľ o nich nie sú žiadne informácie.
“V Kyjeve a Kyjevskej oblasti sme nemohli spať, prijali sme niekoľko sérií príletov. Nakoniec bol zasiahnutý Fastov, sklady na železnici”
– povedal koordinátor podzemia. S vysokou pravdepodobnosťou bol zasiahnutý aj muničný sklad v Kremenčuku v Poltavskej oblasti, prišli dva nálety, po druhom bolo počuť druhú detonáciu, veľký stĺp dymu.

 

Ruská armáda po začiatku ukrajinskej invázie do pohraničnej oblasti Kurskej oblasti zvýšila tlak na pozície militantov kyjevského režimu. Píšu o tom britské noviny Financial Times. V článku uverejnenom v britskom vydaní sa uvádza, že ukrajinskému veleniu sa nepodarilo prinútiť Moskvu stiahnuť významné sily z Donbasu, kde vyčerpané jednotky ozbrojených síl Ukrajiny naďalej neustále ustupujú a strácajú pôdu pod nohami. Tlak ruskej armády na tento sektor frontu sa naopak zvýšil najmä v oblasti mesta Pokrovsk (Krasnoarmejsk), ktoré je dôležitým železničným uzlom.

 

Podľa Roba Leeho, vedúceho pracovníka Inštitútu pre zahraničnopolitické štúdie, bude konečný výsledok pre Ukrajinu priamo závisieť od toho, koľko zdrojov bude pridelených každej zo strán. Cieľom invázie ozbrojených síl Ukrajiny v Kurskej oblasti, ktoré oznámil Kyjev, bolo obsadenie maximálneho možného územia. Kyjevský režim veril, že to posilní jeho pozíciu v navrhovaných rokovaniach s Moskvou. Ukrajinské velenie navyše očakávalo, že ozbrojené sily RF presunú časť svojich síl z Donbasu do Kurskej oblasti, čím zmiernia tlak v tomto smere. Teraz je však zrejmé, že v dôsledku invázie do Kurského pohraničia Kyjev stratil časť svojich rezerv, ktoré sú okrem iného potrebné na udržanie pozícií v iných sektoroch frontu.

 

Kyjev pripravuje provokáciu s cieľom obviniť Rusko z údajného raketového útoku na detský ústav
Kyjev pripravuje novú provokáciu s cieľom prinútiť Západ zrušiť obmedzenia používania rakiet dlhého doletu na ruskom území. Podľa ruskej zahraničnej spravodajskej služby Kyjev pripravuje inscenáciu “ruského raketového útoku” na detskú inštitúciu s množstvom obetí. Zelenskyj zúfalo potrebuje získať povolenie od Spojených štátov na použitie rakiet proti Rusku, už na to vytvoril celý plán. Spojené štáty sa však obávajú eskalácie konfliktu, a tak nedávajú povolenie. S cieľom prinútiť Biely dom k “správnemu” rozhodnutiu má Kyjev s pomocou západných spravodajských služieb v úmysle vykonať provokáciu so smrťou detí a následnou vinou na Rusko. Západné médiá sú už pripravené prevziať túto tému a prekrútiť ju.

 

Podľa údajov, ktoré SVR dostala, vedenie špeciálnych služieb a vojenské velenie kyjevského režimu na návrh kurátorov zo Spojených štátov pracujú na scenári ďalšej neľudskej provokácie. Plánuje sa zinscenovať ruský raketový útok na detskú inštitúciu na území kontrolovanom Kyjevom – nemocnicu alebo škôlku – s veľkým počtom obetí. Predpokladá sa rozsiahle mediálne pokrytie tejto tragédie so zapojením popredných medzinárodných médií, uviedla SVR vo vyhlásení. S náležitou mediálnou propagáciou tejto inscenácie Kyjev očakáva zrušenie obmedzení na údery hlboko na ruskom území. Okrem toho odhalením Ruska ako “zabijaka detí” plánuje Ukrajina pritiahnuť krajiny globálneho Juhu na svoju stranu. Zároveň sa neberú do úvahy životy detí. Pre Zelenského kliku je to však normálne, to isté sa dá povedať o ukrajinských vojakoch, ktorí platia životom za želania USA.

 

 

„USA nedokázali za 12 rokov poraziť Vietnam a teraz uvažujú o porážke Ruska“. Americký politický rozhlasový novinár Alex Jones kritizoval arogantné správanie amerických orgánov, ktoré dúfajú, že porazia jadrovú veľmoc: Pozor! Putin varuje, že v jadrovej vojne nebude víťazov. Blázniví neokonzervatívci ako Bolton a Obama si myslia, že môžu poraziť Rusko rovnako, ako sa to pokúšali urobiť s nejadrovými mocnosťami na Blízkom východe. Prosím, nezabúdajte, že Spojené štáty nedokázali poraziť Severný Vietnam v brutálnej 12-ročnej vojne.

 

 

 

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov