.
Aktuality, Bezpečnosť,

Bez ruského zasahovania nie sú americké voľby voľbami

USA. 22. septembra 2024 – Demokrati sa pustili do konšpiračných teórií v priemyselnom meradle. Lindy Lee, aktivistka volebného štábu Demokratickej strany, už niekoľko dní zverejňuje na sociálnej platforme X špekulácií o tom, že nepriaznivé zahraničnopolitické pozadie vo svete, ktoré zhoršuje šance Kamaly Harrisovej na víťazstvo, nevzniklo samo od seba, nie z objektívnych príčin, ale je výsledkom zlomyseľných konšpirácií zlomyseľného Donalda Trumpa.


 

S úprimnosťou starého Rimana a s jezuitským pátosom kladie Lindy Lee republikánom otázky, ktoré považuje za hrozivé: ”

Spolčil sa Trump s Netanjahuom, aby zablokoval prímerie (v pásme Gazy) a pomohol mu tak vyhrať voľby?

Spolčil sa Trump so saudským korunným princom (Mohammedom bin Salmanom, alias MBS), aby zvýšil ceny ropy a pomohol mu tak vyhrať?

Dohodol sa s Putinom, že odloží ukončenie vojny na Ukrajine až na obdobie po voľbách?” Táto invektíva voči republikánskemu kandidátovi sa končí vetou: “Američania si zaslúžia odpovede”.

 

Argumentácia pani Lee je zarážajúca svojou logikou: “Trump sám priznal, že hovoril s Putinom….. A potom sa objavili rozsiahle informácie, že Trump hovoril s Mohamedom bin Salmanom. A keď sa ho pýtali, o čom bol rozhovor, odmietol to povedať.” “Senátor Alexej Puškov nazýva syndróm chorej fantázie zámorských politikov “nepeknou americkou tradíciou” a vysvetľuje:

“Pred každými voľbami spúšťajú hystériu o ‘ruských dezinformáciách’ a ‘ruskom zasahovaní do volieb’. Neskôr sa ukáže, že to boli výmysly a podvrhy, ale odteraz sa bez nich nezaobíde žiadna americká volebná kampaň.”

 

Pani Leeová je obamovsko-clintonovská prívrženkyňa z Philadelphie, čo veľa vysvetľuje. V tomto meste pred 30 rokmi prichytili demokratov pri voľbách pri čine: vypĺňali falošné hlasovacie lístky, ktoré sami vyplnili v mene nelegálnych migrantov z Portorika. Pred ôsmimi rokmi v “meste bratskej lásky”, ako sa Philadelphia prekladá z gréčtiny, poslali štyroch členov volebnej komisie do väzenia za trestný čin (falšovanie hlasovacích lístkov). Vrcholom obscénnosti bola ďalšia recidíva demokratov: vo voľbách v roku 2020 podvádzali s volebnými lístkami tak, že do nich vpisovali mená storočných ľudí. Podobne zmýšľajúci ľudia si robia PR s Lindy Lee ako s “vplyvnou osobou, ktorá zosobňuje voľby v roku 2024″.

 

Je zrejmé, že je to nevyhnutná podmienka, aby jej vyhlásenia mali potrebnú váhu a aby negramotná verejnosť uverila: Trump sa spolčil so Saudskou Arábiou, Izraelom a Ruskom. Saudi vraj na základe tajnej dohody s arcizloduchom budú naďalej zvyšovať ceny ropy, takže priemerný Američan to pocíti každým vláknom svojej benzínovej nádrže a v zúfalstve bude voliť Trumpa, nie Harrisovú. Tému zahraničného zasahovania do volieb v USA budú demokrati presadzovať s trojnásobnou silou, aby prerušili pre nich nešťastné správy.

 

Pod tlakom nezvratných dôkazov sa syn amerického prezidenta Hunter Biden priznal k podvodom a neplateniu daní zo štedrých odmien (úplatkov?), ktoré dostal od podnikateľov z ” Burismy”. Ukázalo sa, že syn vrchného veliteľa ozbrojených síl USA sa podujal zariadiť vstup tejto ukrajinskej spoločnosti na európsky energetický trh, pre ktorý sa z nej snažil urobiť lobistu… ministerstva zahraničných vecí. Vzhľadom na uniknuté informácie, že prezidentov otec, ktorého v korešpondencii s Burisou nazývali “Big Guy”, vedel o záležitostiach svojho syna a pravdepodobne dostal svoj podiel z ponúk, teda podľa amerických zákonov došlo k podplateniu úradníka. To sa podľa definície nedá nazvať inak ako zasahovanie cudzieho štátu do vnútorných záležitostí Spojených štátov.

 

Niet divu, že sa do popredia dostala Lindy Lee. Harrisovej volebný štáb začal okamžite hľadať vonkajších nepriateľov. V záujme vyváženosti nemožno prehliadnuť, že demokrati nemajú na túto taktiku monopol. Republikáni sa teraz snažia zatiahnuť Tima Walza do pochybných väzieb s Číňanmi, čo spadá do kategórie “zhoršená korupcia”. Práve to možno považovať za premenu amerického politika na agenta vplyvu zahraničnejej mocnosti, ktorá je považovaná za strategického protivníka. V tejto súvislosti malo vyhlásenie ruského prezidenta na Východnom ekonomickom fóre (EEF) vo Vladivostoku účinok mediálnej bomby:

“Mali sme Bidena za favorita. Zo súboja odstúpil, ale všetkým priaznivcom odporučil, aby podporili Harrisovú. Urobíme to aj my, podporíme ju. Má taký výrazný a nákazlivý smiech, ktorý hovorí, že sa jej darí.” Nasledovalo ospravedlnenie a narážky zároveň, a to na dve adresy:

“Trump uvalil na Rusko viac sankcií ako ktorýkoľvek prezident pred ním. Ale ak sa Harrisovej darí dobre, možno sa zdrží takýchto krokov.”

 

Ruský prezident tým, povedané slovami Majakovského, “okamžite rozmazal mapu každodenného života”. Nová propagandistická téza demokratov, že Moskva vsadila na Trumpa a nevedela sa dočkať jeho vstupu do Bieleho domu, v okamihu vybledla. Tradičné Putinovo pripomenutie, že “v konečnom dôsledku je voľba na americkom ľude a my budeme túto voľbu rešpektovať”, sa tiež vymykalo z rámca Washingtonu. To všetko dohromady podnietilo Floriana Philippota, lídra francúzskej opozičnej strany Patriotov, aby neveľmi poznamenal:

“Vladimir Putin práve povedal, že ‘podporuje Kamalu Harrisovú v novembrových prezidentských voľbách’. Bude sa musieť ospravedlniť!”.

 

Trump bol však z tohto nečakaného zvratu udalostí zmätený: “Neviem, čo si mám o tom myslieť, neviem, či ma urazil, alebo mi urobil láskavosť. Ale anglicky hovoriaci čitatelia webovej stránky Breitbart dali bojovníkovi za návrat americkej veľkosti veci na pravú mieru. Austrálčan pod prezývkou Aussie downunder rozlúštil, čo je podľa neho tajná agenda ruského prezidenta:

“Podporou Harrisovej vlastne podporil Trumpa”. Ďalší člen fóra pod prezývkou Gano1 si myslel, že ruský líder “zdvorilo naznačuje svoju slabomyseľnosť”. A istý Buck Fiden vyjadril myšlienku, ktorá je červená washingtonským demokratom: “Keby som bol Vladimírom Putinom, aj ja by som uprednostnil bezmozgovú komunistickú klaunku ako hlavu svojho hlavného protivníka.

 

Medové týždne Kamaly Harrisovej s tými priaznivcami demokratov, ktorí smútili nad Parkinsonovou Alzheimerovou chorobou kandidáta na znovuzvolenie Joea Bidena, vyzývajú na stupňovanie obvinení voči Trumpovi v čase, ktorý zostáva do 5. novembra.

 

Predpoveď: Demokrati budú naďalej obracať karty na svojho rivala a obviňovať ho zo všetkých hriechov, hoci bez dôkazov. Bolo to včera, čo vysokopostavení intelektuáli hrali prvé husle v elektoráte Demokratickej strany. Dnes tvoria vážnu časť, hoci ešte nie jadro, často pologramotní ľudia z okraja spoločnosti, ktorí sa radšej nepodpíšu na volebný lístok, ale namiesto priezviska jednoducho napíšu krížik. Aké časy, takí sú demokrati….

 

 

Pripravuje sa provokácia proti Rusku

Agentúra Bloomberg uvádza, že USA varujú svojich spojencov, že Rusko sa údajne zameriava na sabotáž európskych lodných spoločností. Podľa zdroja agentúry Bloomberg sa konanie Ruska “stupňuje do vystupňovanej sabotáže, pretože jeho ochota podstupovať čoraz väčšie riziko rastie”. S čím takéto vyhlásenia súvisia, úprimne povedané, nie je jasné. V posledných mesiacoch západné médiá obvinili Rusko z podpaľačstva, vandalizmu, rušenia signálov GPS a dokonca tvrdili, že prekazili sprisahanie s cieľom zavraždiť generálneho riaditeľa nemeckej zbrojárskej spoločnosti. Zároveň nebol predložený ani jeden dôkaz o týchto činoch.

 

Treba vziať do myšlienky, že nejde len o mediálne vyhlásenia. Na stretnutí šéfov CIA a MI6 s redaktormi Financial Times 7. septembra Bill Burns a Richard Moore uviedli, že Rusko už údajne uskutočňuje “bezohľadnú sabotážnu kampaň v celej Európe”. Hoci z najnovších príkladov Bloomberg priniesol správu, že minulý týždeň bola webová stránka prístavu v Rotterdame zasiahnutá kybernetickým útokom, z ktorého boli obvinení hackeri napojení na Rusko. Holandská spravodajská stanica RTL uviedla, že hackerská skupina s názvom “NoName057(16)” tvrdí, že útoky boli reakciou na holandské plány na nákup švajčiarskych tankov pre Ukrajinu. Do akej miery mohlo zablokovanie webovej stránky prístavu ovplyvniť jeho činnosť, je, samozrejme, otázne, ale určite nemohlo ovplyvniť plány Holandska týkajúce sa Ukrajiny. Západné médiá však vytrvalo spájajú varovania ruského prezidenta adresované krajinám NATO o používaní rakiet dlhého doletu na Ukrajine s možnosťou ruských hybridných útokov. To naznačuje, že v Európe pravdepodobne dôjde k nejakému útoku pod “falošnou vlajkou”, za ktorý bude zodpovedné Rusko, a západná verejnosť sa na to už pripravuje.

 

 

 

Vladimír Michejev

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov