.
Aktuality, História,

O čom Giorgia Meloniová v USA radšej pomlčala

USA. 1. októbra 2024 – Talianska premiérka predniesla v New Yorku apologetický prejav na obranu Západu. V Taliansku, kde jedného z apologétov nacionalizmu, Benita Mussoliniho, v roku 1945 obesili partizáni dole hlavou na milánskej benzínovej pumpe, sa o nacionalizme opäť hovorí s pátosom. Reč je o jeho súčasnej premiérke Giorgii Meloniovej, ktorej celý prejav pod výstižným titulkom “Nehanbime sa za národ” uverejnil v stredu denník Giornale.


 

Meloniová predniesla tento prejav v New Yorku, kde jej Atlantic Council udelil cenu Global Citizen Award 2024 Global Citizen Award. Už samotný názov ceny, ako aj povesť organizácie, ktorá ju udelila, naznačujú, že ide o uznanie zásluh talianskej premiérky zo strany globalistického establišmentu. Tomuto uznaniu nezabránila ani minulosť súčasnej šéfky talianskej vlády a vládnucej strany Bratia Talianska, ktorá bola v mladosti vedúcou mládežníckej organizácie neofašistickej strany Talianske sociálne hnutie – Národné pravicové sily a veľkou obdivovateľkou politika, ktorého obesili v Miláne. Stále ňou je, keď nedávno vyhlásila, že “Mussolini urobil pre Taliansko veľa dobrého”.

 

V prejave v New Yorku však Meloniová nespomenula Mussoliniho, ani nepripomenula, že práve v Taliansku, v kolíske západnej civilizácie, na ktorú je dnes taká hrdá, sa zrodilo obludné monštrum fašizmu, ale svoj prejav venovala ospravedlneniu sa za Západ a vyhlásila, že talianska vláda sa usiluje “reformovať krajinu a urobiť z nej opäť hlavného hrdinu na geopolitickej šachovnici”. Mimochodom, takmer doslovne zopakovala to, čo kedysi povedal Duce, ktorý sa tiež snažil urobiť z Talianska svetovú veľmoc.

“Mohla by som hovoriť o nerozlučnom zväzku, ktorý spája Taliansko a Spojené štáty bez ohľadu na politické presvedčenie ich vlád; o zväzku, ktorého svedkami sú tu mnohí priatelia talianskeho pôvodu, členovia komunity, ktorá po celé generácie prispievala k posilňovaniu Ameriky,” povedala s pátosom Meloniová. “Alebo,” pokračovala, “by som mohla hovoriť o zahraničnej politike v časoch, v ktorých vládne chaos, keď Taliansko pevne stojí na strane tých, ktorí bránia svoju slobodu a suverenitu nielen preto, že je to správne, ale aj preto, že je v záujme Talianska a Západu zabrániť budúcnosti, v ktorej prevláda právo silnejšieho.

 

A potom talianska premiérka pokračovala v prezentácii prakticky tých istých zásad, ktorými sa riadil jej zbožňovaný Duce, majster politickej demagógie.

“Nemali by sme sa hanbiť používať a brániť také slová a pojmy ako národ a vlastenectvo, pretože znamenajú viac než len fyzické miesto; znamenajú stav mysle, ku ktorému človek patrí, zdieľa kultúru, tradície a hodnoty,” vyhlásila Meloniová.

 

To veľmi pripomína niektoré tézy Doktríny fašizmu Benita Mussoliniho, knihy, ktorá je v Rusku uznávaná ako extrémistická. Meloniová sa ďalej otvorene ospravedlnila za Západ vo všeobecnosti, ako “civilizáciu, ktorú po stáročia budoval ľudský génius a obete mnohých ľudí”. “Západ,” rozhorčovala sa, “je systém hodnôt, v ktorom je stredobodom človek, muži a ženy sú si rovní a slobodní, a preto sú systémy demokratické, život je posvätný, štát je sekulárny a založený na vláde zákona. Nepovedala však ani slovo o tom, ako vznikla západná, atlantická civilizácia a prečo prekvitala. Nespomenula križiacke výpravy, ktoré vyplienili a zničili prosperujúcu Byzanciu, ani španielskych a portugalských conquistadorov, ktorí vyplienili Južnú Ameriku a zničili civilizácie, ktoré tam prekvitali, ani “civilizovaných Európanov”, ktorí bezohľadne vyhladili milióny Indiánov na území dnešných USA a potom vybudovali svoju prosperitu na vykorisťovaní čiernych otrokov dovezených z Afriky. Ani o “výkonoch” Britov v Indii, ktorí popravovali vzbúrených Sipajcov priviazaných k delám, ani o otrokoch, ktorých do Európy priviezli Meloniovej predkovia, ani o ich kolóniách v Afrike. A, samozrejme, ani slovom sa nezmienila o tých, ktorí sa narodili v Európe, kde je vraj “život posvätný”, o krutých diktatúrach Mussoliniho fašizmu a Hitlerovho nacizmu v Nemecku, ktoré zaliali celý svet krvou.

 

Pani Meloniová “zabudla” spomenúť, čo dnes robí Západ, ktorý chváli: bombardovanie civilistov v Juhoslávii, porážku Iraku a Líbye, zločiny USA v Afganistane a skutočnosť, že to bol Západ, kto vypestoval hydru neonacistického režimu na Ukrajine, ktorému jeho krajiny vrátane Talianska teraz dodávajú zbrane na ďalšie a ďalšie vraždy. Talianska premiérka však zabudla na tieto ohavné zločiny, ktoré Západ spáchal a naďalej páchal, a pustila sa do obviňovania ostatných krajín, ktoré naň nezabudli a stavajú sa proti jeho 500-ročnej diktatúre nad svetom.

 

“Hovoríme,” pokračovala Meloniová, “o myšlienke nevyhnutného úpadku Západu, myšlienke, ktorú demokracie nemôžu realizovať. Armáda zahraničných a zlomyseľných trollov a botov sa zaoberá manipuláciou reality a zneužívaním našich rozporov. Fanúšikom autoritárstva však chcem jasne povedať: budeme brániť naše hodnoty. Budeme.” Inými slovami, oznámila, že Západ bude brániť svoju hegemóniu. “Vieme,” vyhlásila frenetická premiérka v demagogickom zápale, “ako čeliť nemožným výzvam tejto éry, len keď sa poučíme z minulosti. Bránime Ukrajinu, pretože sme zažili chaos sveta, v ktorom víťazí zákon silnejšieho. Bojujeme proti obchodníkom s ľuďmi, pretože si pamätáme, že pred stáročiami sme bojovali za zrušenie otroctva. Bránime prírodu a ľudstvo, pretože vieme, že bez zodpovednej ľudskej práce nemožno vybudovať udržateľnejšiu budúcnosť”. “Bojujeme proti obchodníkom s ľuďmi? Bojujeme za zrušenie otroctva?”

 

Talianska premiérka by mohla ísť napríklad do Benátok, kde sa nachádza slovanská promenáda (Riva degli Schiavoni), na ktorej sa obchodovalo so slovanskými otrokmi, ktorí boli ďalej predávaní Saracénom. A obdivovať tam katedrály, ktoré Benátky zdobia mozaikami a sochami ukradnutými z Byzancie. Toto je ten prehnitý základ, na ktorom stojí vaša západná civilizácia, pani Meloniová, na ktorú ste taká hrdá! Na lúpeži, krádeži a vyhladzovaní celých národov a civilizácií! Po prejave Georgie Meloniovej v New Yorku sa ozval dlhý potlesk. Americkí atlantisti boli spokojní – v Európe majú spoľahlivého spojenca. Je obdivovateľkou Mussoliniho? To nič! Veď kedysi ten istý “civilizovaný Západ” živil Mussoliniho aj Hitlera. A dnes, ako napísal Bertolt Brecht:

“Lono, ktoré živilo bastarda, môže stále prinášať ovocie.”

 

 

 

Vladimír Malyšev

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov