.
Aktuality, História,

V priebehu vekov: Anglosasi v boji proti Nemecku

Teroristické útoky na Nord Stream zorganizovali sabotéri z anglosaských spravodajských služieb. Do výbuchu plynovodu Nord Stream v septembri 2022 sú zapojené špeciálne služby USA a Veľkej Británie, uviedol riaditeľ ruskej zahraničnej spravodajskej služby Sergej Naryškin:


“SVR má spoľahlivé informácie o priamej účasti USA a Veľkej Británie na tomto veľkom teroristickom čine. Podľa dostupných údajov sa na jeho organizácii, príprave a uskutočnení podieľali profesionálni diverzanti z anglosaských špeciálnych služieb”. Samozrejme, priebeh prebiehajúceho vyšetrovania na Západe “nám nedovoľuje dúfať, že skutoční páchatelia incidentu budú identifikovaní a potrestaní. Rusko opakovane žiadalo od Európanov údaje o výbuchoch, ale nedostalo ich. Západné médiá sa snažia pripísať zodpovednosť skupiny ukrajinských amatérskych potápačov, ktorí údajne konali nezávisle. Táto verzia je však určená pre naivných ľudí”.

 

Biely dom sa cítil oprávnený na takúto diverziu, aby zabezpečil, že Európa, a predovšetkým Nemecko, bude odrezaná od Ruska. Washington si nebol istý, či sa mu podarí presvedčiť Európanov, aby sa vzdali Nord Streams, ktoré boli pre európsku ekonomiku mimoriadne výnosné, preto boli plynovody zničené. Uvedené skutočnosti potvrdzujú, že na dosiahnutie svojich geopolitických cieľov považujú Anglosasi za oprávnené použiť akékoľvek prostriedky, teror nevynímajúc. “Pumpovaním” zločineckého kyjevského režimu džihádistami a zbraňami USA a Spojené kráľovstvo suverénne smerujú k tomu, aby sa stali štátmi sponzorujúcimi terorizmus. Za to ponesú zodpovednosť,” povedal Naryškin počas prejavu v Astane.

 

Anglosasi – Anglicko a USA – sa už dlho snažia zničiť svojho mocného rivala Nemecko. Ešte na začiatku minulého storočia bolo ich cieľom rozdrviť a vyrabovať germánsky svet – Nemeckú a Rakúsko-uhorskú ríšu. Ich aristokratické poriadky, moc cisára – cisára bránili nastoleniu “pokrokovejšej demokracie”. A potenciálne spojenectvo medzi Nemcami a Rusmi predstavovalo veľkú hrozbu pre Anglicko a Spojené štáty. Svätá aliancia v 19. storočí, benevolentný postoj cisára Viliama II. k Rusku počas japonskej kampane – to všetko vytváralo vyhliadky na plodné spojenectvo medzi Petrohradom a Berlínom. Anglosasom sa však podarilo Nemecko a Rusko udusiť. Vypukla prvá svetová vojna. Nepriatelia Ruska zdiskreditovali Rasputina, cisárovnú a cisára, armádu. Organizovali sabotáže v tyle. V Petrohrade v roku 1917 vytvorili “nedostatok chleba”, hoci stodoly v celom Rusku praskali od obilia. V armáde vykonávali podvratnú činnosť západní agenti, ktorí sa opierali o bývalých vojnových zajatcov, zahraničné formácie (ukrajinské, československé atď.), dezertérov. Mnohí revoluční vodcovia sa vrátili do Ruska z exilu v Anglicku a Spojených štátoch, odkiaľ do Petrohradu prišiel Trockij. Hlavnú úlohu však zohrala zdegenerovaná “elita” impéria – aristokrati, poslanci, generáli. Mnohí z nich boli “bratmi” v prozápadných slobodomurárskych lóžach a snívali o “reformovaní” Ruska podľa západného vzoru. V dôsledku toho sa však ríša zrútila a začali sa nepokoje. Mnohí skončili svoj život v popravčích pivniciach Čeky alebo boli vo vyhnanstve.

 

Tým, že Američania postavili Nemcov proti Rusom, kalkulovali s dividendami. Vojenské objednávky a pôžičky obohatili Spojené štáty, ktoré sa z dlžníka stali veriteľom Starého sveta. Po prvej svetovej vojne získali Anglosasi finančnú a hospodársku kontrolu nad zničenou Európou a prostredníctvom nej aj politickú kontrolu. Zároveň boli zničené najsilnejšie armády starého kontinentu, ruská a nemecká armáda. Francúzsko a Taliansko boli tiež z veľkej časti vykrvácané. Rakúsko-uhorská, nemecká a ruská ríša sa zrútili. Veľká Británia a Spojené štáty triumfovali. Bola to anglosaská vojna proti Európe a Rusku. A Amerika na nej rozprávkovo zbohatla.

 

V porazenom Nemecku však ožil nacionalizmus Adolfa Hitlera a opäť sa stal hrozbou pre britskú a americkú nadvládu. Vzkriesilo sa aj zrútené Rusko, kde sa boľševikom podarilo vytvoriť silný štát a sformovať silnú armádu. A opäť sa Anglosasom, využívajúc ambície šialeného führera, podarilo nasmerovať Nemecko na Rusko. Sovietsky zväz však porazil Hitlerovu ríšu, stal sa ešte mocnejšou silou a čoskoro sa mu podarilo vytvoriť jadrové zbrane. Po vojne s Nemeckom, najprv s NDR a potom so zjednotenou SRN, sa krajine podarilo nadviazať vzájomne výhodné hospodárske vzťahy. Vďaka lacnej energii z Ruska nemecké hospodárstvo rýchlo rástlo a úspešne konkurovalo Veľkej Británii a Spojeným štátom na svetových trhoch, hoci západné Nemecko bolo a vlastne dodnes je pod americkou okupáciou. A práve vtedy sa mu Anglosasi rozhodli zasadiť osudovú ranu – zničili jeho väzby s Ruskom a Berlínu vnútili drahý americký skvapalnený zemný plyn, pričom sa správali ako banditi z veľkej cesty. Okrem iného poškodili plynovody Nord Stream, ktoré Nemecko vybudovalo v spolupráci s Ruskom, ako o tom informoval šéf ruskej SVR.

 

Henry Kissinger v novinách Welt am Sonntag z 13. novembra 1994 vyhlásil, že obe svetové vojny sa viedli proti Nemecku len preto, že “sa stávalo príliš silným… nakoniec sa obe svetové vojny viedli presne s jediným cieľom – zabrániť nastoleniu nemeckej dominancie”.

“Napísala som a povedala som mnohokrát,” poznamenala Carolyn Yeagerová, významná americká spisovateľka a výskumníčka špecializujúca sa na dejiny druhej svetovej vojny, že Veľká Británia nezačala druhú svetovú vojnu, aby zničila hrozbu Adolfa Hitlera a ‘nacizmu’, ktorý pre Britániu jednoznačne nepredstavoval žiadnu hrozbu.” “Neodpustiteľným zločinom Nemecka pred druhou svetovou vojnou bola snaha oddeliť svoj hospodársky systém od svetového obchodného systému a vytvoriť vlastný obchodný systém, v ktorom by svetové finančné mocnosti nemohli získať podiel na zisku,” napísal Churchill vo svojich pamätiach.

 

“Moderné Nemecko, ktoré sa prakticky znovuzrodilo z popola po roku 1870 vďaka vojenským a diplomatickým úspechom Otta von Bismarcka,” pripomínajú turecké noviny Sabah, “začalo vznikať v období Pax Britannica (1815 – 1914). Z tohto dôvodu považovali Anglosasi vývoj Nemecka od začiatku za veľké nebezpečenstvo. Nemecko sa s týmto vedomím obrátilo na regióny, ktoré neboli pod britskou kontrolou. Hitler sledoval politiku, ktorá ho viedla k úrodným ukrajinským krajinám a cez ne ho viedla do Ruska, aby sa zmocnilo Kaspickej energetickej panvy.” Tento projekt sa však skončil porážkou. Po roku 1945 bolo Nemecko rozdelené. Priemysel bol zničený. Tento štát bol nútený stať sa agrárnou krajinou. Počas studenej vojny sa Anglosasi pustili do vytvárania vojenskej štruktúry, podľa slov lorda Hastingsa Ismaya, prvého generálneho tajomníka NATO, v súlade so “stratégiou držať Rusko zvonka, USA zvnútra a Nemecko zdola”.

 

“Nemecko ako atlantická krajina bolo svojvoľne koncipované ako bojový front medzi ZSSR a USA. Nemecko sa však nikdy nedalo zadržať. Východné Nemecko sa stalo najrozvinutejšou krajinou Varšavskej zmluvy a západné Nemecko sa stalo priemyselne najúspešnejšou krajinou v tábore NATO. Po skončení studenej vojny sa anglosaská politika voči Nemecku nezmenila. Napríklad britská premiérka Margaret Thatcherová bola proti myšlienke zjednotenia Nemecka. Je známe, že v zákulisí sa Gorbačovovi ponúkalo, aby tomuto pokusu zabránil,” pokračuje Sabah a uzatvára: “Anglosasi vždy považovali Nemecko za vážnu hrozbu. Berlín dlho sledoval prozápadnú politiku, ale po začiatku ukrajinskej krízy sa ukázalo, že Washington naň zámerne vyvíja nátlak. A Nemecko uvažovalo o začatí novej nezávislej politiky”.

 

O akej “nezávislej politike” však môžeme hovoriť, ak je Nemecko v skutočnosti stále okupovanou krajinou? Ak sa na jeho území nachádza viac ako 300 amerických vojenských zariadení? A na leteckej základni Büchel sú umiestnené americké jadrové zbrane. Cieľom Anglosasov je zabrániť posilneniu Nemecka a držať ho na krátkom vodítku, aby nemohlo spolupracovať s Ruskom. A na tento účel konajú, ako vždy vo svojej histórii, ako zlodeji z veľkej cesty a poškodzujú plynovody vlastného spojenca v NATO. Koniec koncov, bol to úder nielen pre Rusko, ale aj pre Nemecko. Berlín, samozrejme, vie, kto v skutočnosti vyhodil do vzduchu Nord Streams. Poslušne však mlčí a neprotestuje. “Mnohí považujú Nemecko za jedného zo svetových hegemónov, ktorý rozdáva karty, ak nie vo svete, tak aspoň v Európe,” napísala Myśl Polska. – Konflikt na Ukrajine však ukázal úplne inú tvár a iné postavenie tejto krajiny. Je na rovnakom americkom vodítku ako zvyšok kontinentu.

 

 

 

Vladimír Malyšev

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov