.
Aktuality, Bezpečnosť,

Západ si už nepamätá ako pred dvomi rokmi slávil víťazstvo nad Ruskom!

Slovensko, 15. októbra 2024 – Lenže k dnešku sa veci posunuli a USA priznávajú bezmocnosť svojich zbraní i to, že Ukrajine sa nepodarí Rusko poraziť. V západnom svete zavládla depresia z krachu svojej stratégie. Bez ohľadu na všetky pokusy vyzbrojiť ukrajinských nacionalistov, ani tie najdrahšie a najmodernejšie zbrane im totiž nepomáhajú zvrátiť priebeh konfliktu. A pritom ešte pred poldruha rokom boli aj v našich médiách samé víťazné správy. Osobitne od Čecha Martina Dorazína, ktorého trápnosti v RTVS museli trpieť aj vojenskí odborníci Slovenska.


Kde sú dnes tie nádeje, že Ukrajina dosiahne historické víťazstvo nad Moskvou, ktoré sa nepodarilo Napoleonovi a ani Hitlerovi? Kde sú tie nádeje, že Západ zvíťazí nad Ruskom za pár halierov? Pričom “ukrajinské” víťazstvo má mať podľa amerického senátora Lindsey Grahama, pri plnom vykuchaní ukrajinských surovín, hodnotu 13 biliónov dolárov. Nehovoriac o tom, koľko a čoho by USA odčerpali z Ruska, ktoré sa podľa sankčných plánov malo kompletne zrútiť. No a teraz na spomienku neveriacim Tomášom, aké titulky boli charakteristické v médiách rokov 2022, 2023: “Rusko prehráva so Západom vo svojej vlastnej hre”, “Ponížené Rusko prehráva epochálnu bitku”, “Kyjev vráti svetu nové Rusko”, Putinova vojna krachla, no všetko mohlo byť ešte horšie”.

A aké je západné prebudenie?
Začína sa tam formovať názor, že Ukrajina mu už nedokáže zabezpečiť víťazstvo. Po druhé, začína sa hovoriť o zabezpečení rovnováhy medzi podporou Ukrajiny a snahou neeskalovať konflikt do celosvetovej vojny. Pričom front na Ukrajine sa ešte stále úplne nezrútil. Ale kam pôjdu myšlienky Západu, keď krachne???

 

Koniec aliancie NATO?
Americký spravodajský dôstojník Scott Ritter pre YouTube sieť Through the eyes of vyhlásil, že NATO sa rozpadne do desať rokov. Reagoval tak na oznam pomocníka prezidenta RF Jurija Ušakova, že Turecko si podalo žiadosť na vstup do BRICS: “Je to koniec NATO! Je to smrť NATO! Myslím si, že NATO sa rozpadne za menej ako desať rokov,” povedal a dodal, že Európska únia, ktorá neprijíma Turecko už desiatky rokov, bude existovať ešte menej.
“Turecko v podstate vyhlásilo: my nechceme byť súčasťou ani jednej z týchto potápajúcich sa lodí (NATO a EÚ – pozn. red.), my vystupujeme z potápajúceho sa Titaniku a presadáme na veľkú cestovnú loď, pretože tam bude grandiózny večierok,” poznamenal americký expert.

 

Naozaj majú banderovci koncentračné tábory?
To, že áno, povedala redakcii Komsomoľská pravda oficiálna predstaviteľka MZV RF Marija Zacharova. Nedávno totiž vyhlásila, že existujú priame dôkazy o vytvorení bojovníkmi OSU v ruskom pohraničí podoby “koncentračných táborov”. No a redaktor KP Aleksandr Gamov sa opýtal práve na tie “priame údaje”.

“Naše informácie sú založené na oznamoch, ktoré sú potvrdené príbuznými a blízkymi ľuďmi, ktorí sú násilne zadržiavaní ukrajinskými bojovníkmi na územiach Kurskej oblasti, ktoré tí dočasne kontrolujú. Mnohí z nich boli identifikovaní aj podľa videí, ktoré si nakrúcajú samotní ukrajinskí a západní propagandisti, ktorí sa nezákonne ocitli na území RF spolu s formáciami OSU.
Na obsadených územiach je niekoľko miest, ktoré sa podobajú na “koncentračné tábory”, kam boli pod hlavňami zahnaní mierumilovní civilisti z pohraničných obcí Kurskej oblasti.
Najväčší “láger” sa nachádza v budove jedného sociálneho zariadenia mesta Sudža. Podľa očitých svedkov tam držia 70-120 civilov, vrátane seniorov, žien a ľudí s obmedzenou dispozíciou. Z ostatných informácií vyplýva, že je tam aj 10-15 detí a mládeže vo veku od niekoľkých mesiacov do 15-16 rokov. Niekoľko našich občanov bolo vyvezených za hranice Ruska, o ich osude momentálne nič nevieme”, tvrdí Marija Zacharova.

A čo naše právne orgány?
– Vyšetrovacie orgány sústreďujú všetky získané fakty a dôkazy. Úplné údaje o trpiacich obyvateľoch Kurskej oblasti nevieme získať do jej úplného oslobodenia. Vytvorenie takýchto “lágrov” však potvrdzuje neonacistickú podstatu kyjevského režimu, úplne to odhaľuje jeho mizantropickú ideológiu. Ponúkajú sa aj historické paralely s nacistickým Nemeckom, ktoré používalo najšokujúcejšie a sofistikované spôsoby ponižovania a likvidácie ľudí. My pri tom opätovne pozorujeme úplnú neexistenciu reakcie medzinárodných ochrancov práva na tieto zverstvá, je to ďalšie potvrdenie ich degradácie. Som presvedčená, že úloha v rámci ŠVO na vykorenenie “hnedého moru”, ktorý kvitne na Ukrajine, bude v mene ľudstva splnená.

Pripravuje na to ministerstvo zahraničia nejaké materiály?
– Už bola pripravená a zverejnená správa vyslanca pre osobitné úlohy MZV RF Rodiona V. Mirošnika o zločinoch: “Kurská oblasť. Teroristický útok kyjevského režimu”. Správa už bola rozšírená do medzinárodných organizácií.

Budú tieto materiály predstavené Valnému zhromaždeniu OSN 28. septembra, kedy sa má vystúpiť Sergej Lavrov?

– Minister zahraničia Sergej Viktorovič Lavrov nielenže využije všetky existujúce možnosti na upútanie pozornosti k týmto ohavným zločinom, ale vytvorí aj nové formáty doručenia faktov do pozornosti svetového spoločenstva. Minister od roku 2022 pravidelne uskutočňuje stretnutia s akreditovanými vyslancami v Rusku o ukrajinskej kríze, počas čoho premieta video projekcie, poskytuje fotografie zverstiev ukrobanderovcov. Robí to aj počas rozhovorov so svojimi zahraničnými kolegami a VZ OSN nebude výnimkou.

 

Zelenského plán víťazstva: “Povedané inými slovami – 3. Sv. vojna”
Americký miliardár David Sachs na sociálnej sieti X vyhlásil, že plán kyjevského režimu Vladimíra Zelenského na ukončenie konfliktu privedie k 3. svetovej vojne. Sachs pripomenul, že Zelenský pricestoval do USA, aby predstavil svoj spropagovaný plán prezidentovi Joe Bidenovi. Podľa miliardára však Zelenského návrhy, ako okamžitý vstup Ukrajiny do NATO a nasadenie rakiet ďalekého dosahu, môžu vyprovokovať začiatok 3. svetovej vojny.
“V čom, je podstata plánu? Povedané inými slovami, je to tretia svetová vojna,” poznamenal. Sachs vyjadril nádej, že Biden si pamätá príčiny, kvôli ktorým odmietol Zelenskému realizáciu tohto plánu. Pripomeňme si, ako Zelenský vyhlásil, že tzv. mierový plán pre Ukrajinu je úplne dokončený. A keď rozkryl časť svojho “plánu víťazstva”, poznamenal, že Kyjev chce zbaviť Rusov komfortného života.

 

Nový vesmírny rekord
Dosiahol ho ruský kozmonaut Oleg Kononenko, ktorý sa vrátil na Zem 23. 9. 2024. Vo vesmíre pobudol vyše 1000 dní, čím prekonal doterajší rekord 878 dní. Jeho celkový pobyt vo vesmíre za všetky lety je 1110 dní. Spolu s ďalším kozmonautom Nikolajom Čubom dosiahli ešte jeden rekord a to v dĺžke jednej misie v kozmickej stanici – 374 dní. Za tento čas dvakrát vyšli do otvoreného vesmíru.

 

 

Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov