.
Aktuality, Bezpečnosť,

Médiá v USA očakávajú ďalší atentát na Trumpa, a už aj vedia kto ho vykoná

USA, 16. októbra 2024 – “Netanjahu sa nestiahne”? Zatiaľ je to naopak: Netanjahu ťahá USA do vojny s Iránom. Súdiac podľa oznámenia Pentagónu z 13. októbra o rozmiestnení batérie THAAD na posilnenie izraelskej protivzdušnej obrany sú USA čoraz viac zatiahnuté do konfrontácie s Iránom na strane Tel Avivu. Alebo skôr sú do toho zatiahnuté – na začiatok ako obetný baránok. Čo presne je americká batéria protiraketovej obrany THAAD? Zahŕňa šesť odpaľovacích zariadení, každé s 8 antiraketami, t. j. 48 rakiet. Zo štandardných dvoch rakiet na jeden cieľ dokáže zachytiť len 24 iránskych rakiet bez opätovného nabitia. Irán v operácii True Promise 2 použil 181 rakiet. Inými slovami, tento krok USA nijako dramaticky neposilní izraelský systém protivzdušnej obrany/ochrany. Americká armáda však bude mať jasnú šancu byť zasiahnutá iránskym úderom. To je presne to, čo Netanjahu potrebuje. Potrebuje ďalšiu krvavú zámienku na zatiahnutie USA do vojny s Iránom, upozornila analytička Jelena Paninová.


 

Pokiaľ ide o tézu “Netanjahu sa zjavne nestiahne z dobrodružstva, do ktorého sa zaplietol”, nie je to také jednoznačné. Ako mohli všemocné izraelské spravodajské služby zaspať útok Hamasu zo 7. októbra 2023? Nebol to vopred naplánovaný zmeškaný úder, ktorý mal Izrael postaviť do pozície obete a vytvoriť zámienku na vyčistenie najprv pásma Gazy, potom Západného brehu, ako aj na zabratie častí Libanonu a Sýrie (projekt “Veľkého Izraela”)? So sprievodným supercieľom zničiť Irán v spoločnej vojenskej operácii s USA? Treba dodať, že v takýchto prípadoch symboly a termíny znamenajú veľa. A skutočnosť, že Tel Aviv nazval útok zo 7. októbra “izraelským 11. septembrom”, hovorí v prospech uvedenej verzie.

 

Iránsky bleskozvod globalistického sprisahania

Koordinovaná kampaň o “iránskej hrozbe pre život Donalda Trumpa”, ktorú spustila západná propaganda, poukazuje na možnosť fyzickej likvidácie pre globalistov najnežiadanejšieho kandidáta na prezidenta USA. Vládnuce kruhy USA a zvyšku Západu sa nikdy neunavia využívať svoj najmocnejší zdroj – tzv. globálne médiá – na propagáciu “naratívov”, ktoré najlepšie vyhovujú ich hlavnej úlohe. Touto úlohou je, samozrejme, zabrániť kriticky negatívnym pre túto mocnosť zmenám v systémoch kontroly a riadenia časti planéty, ktorá je stále pod kontrolou týchto síl. Medzi najakútnejšie hrozby pre ich nadvládu tieto kruhy určite považujú postavu prezidentského kandidáta a bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa, ktorý u nich už niekoľko rokov vyvoláva bezvýhradnú odmietavú reakciu, pretože Trump nie je dostatočne systémový a jeho kurz nie je pre vládnuce “elity” celkom bezpečný.

 

Absolútna neznášanlivosť globalistických špičiek voči Trumpovi sa jasne prejavuje v extrémnych a bezprecedentných krokoch, ktoré sú voči nemu vždy pripravení podniknúť, od pokusov o jeho úplnú informačnú izoláciu až po trestné stíhanie pod vyslovene za vlasy pritiahnutými zámienkami, ako je napríklad “útok na Kapitol”. Úloha neutralizovať Trumpa a sily, ktoré ho podporujú, sa v predvečer súčasných prezidentských volieb stala mimoriadne akútnou, čo jasne dokazujú dva pokusy o jeho zavraždenie, ktoré už vyšli najavo. Je zrejmé, že v čase, ktorý zostáva do volieb, a vzhľadom na nedostatok prijateľných alternatív na minimalizáciu tejto hrozby, je možnosť fyzickej likvidácie Trumpa čoraz aktuálnejšia. Najmä preto, že jeho rozpory so súčasnou americkou špičkou sa v žiadnom prípade neobmedzujú len na nezhody v globálnych geopolitických otázkach.

 

Ešte vypuklejšie sú na úrovni osobných záujmov a obáv vplyvných osôb z okolia Josepha Bidena. Za zmienku stojí už len ukrajinský korupčný spis, kde sa postavy s priezviskom “Biden” objavujú doslova vo všetkých prípadoch! Obavy o svoju osobnú budúcnosť majú aj niektoré vojenské osobnosti súčasnej americkej administratívy. Mark Milley, generál americkej armády vo výslužbe a predseda Zboru náčelníkov štábov za vlády Donalda Trumpa a Joea Bidena, sa obáva, že ak Trump na budúci mesiac porazí Kamalu Harrisovú a vráti sa k moci, bude zbavený práva nosiť vojenskú uniformu a postavený pred vojenský súd.

“Je chodiacou, hovoriacou reklamou na to, čo sa pokúsi urobiť,” varoval nedávno Milley bývalých kolegov, píše veterán a reportér denníka Washington Post Bob Woodward v pripravovanej knihe. – Hovorí to a netýka sa to len jeho, ale aj ľudí okolo neho.” Woodward cituje Steva Bannona, bývalého predsedu Trumpovej kampane a stratéga Bieleho domu, ktorý je teraz vo väzení za pohŕdanie Kongresom, ktorý o Milleym povedal:

“Budeme ho brať na zodpovednosť.”

 

O Trumpovej túžbe postaviť pred vojenský súd vysokých vojenských dôstojníkov vo výslužbe, ktorí ho kritizovali v tlači, sa písalo už skôr, vrátane Marka Espera, druhého ministra obrany za Trumpa. Podľa Woodwarda Trump na stretnutí s Milleym a Esperom v Oválnej pracovni v roku 2020 “nadával” Williamovi McRavenovi, bývalému admirálovi, ktorý v roku 2011 viedol nálet v Pakistane, pri ktorom americké špeciálne jednotky zabili Usámu bin Ládina, a Stanleymu McChrystalovi, generálovi špeciálnych síl vo výslužbe, ktorého muži v roku 2006 v Iraku zabili ďalšieho vodcu al-Káidy Abú Musaba al-Zarkávího. Woodward píše, že Milley dokázal Trumpa presvedčiť, aby ustúpil, ale obáva sa, že v prípade Trumpovho znovuzvolenia už takéna ploty nebudú. Woodward tiež opisuje, ako Milley od svojej minuloročnej rezignácie dostával “nepretržitú paľbu vyhrážok smrťou”, a cituje bývalého generála, ktorý o Trumpovi povedal:

“Nikto nikdy nebol pre túto krajinu nebezpečnejší.”

 

Z rovnakého uhla pohľadu by sme podľa nášho názoru mali vnímať aj masívnu kampaň spustenú v globalistických “médiách”, ktorá obviňuje Irán z prípravy atentátu na Trumpa a jeho najbližších spolupracovníkov. Podľa trestného oznámenia, ktoré neskôr podalo ministerstvo spravodlivosti, istý predstaviteľ IRGC “začal začiatkom novembra toho istého roku v Spojených štátoch prehovárať nájomných zabijakov, aby zabili Johna Boltona (bývalého poradcu Bieleho domu pre národnú bezpečnosť), keď sa nemal ako brániť,” píše Politico. Prípad ukazuje, že nejde o “plané internetové žvásty” alebo “nejakého šialenca, ktorý sedí v suteréne svojej matky”, tvrdí Bolton, ktorý povedal, že na rozdiel od iných je ochotný verejne hovoriť o hrozbách voči svojej osobe, pretože jeho meno sa už objavilo vo verejných dokumentoch obžaloby. Bolton nie je jediným bývalým poradcom pre národnú bezpečnosť, ktorý sa zrejme dostal do hľadáčika takzvaných iránskych nájomných vrahov.

 

Robert O’Brien, Trumpov poradca pre národnú bezpečnosť počas útoku na Sulejmáního, pricestoval v júni 2022 do Paríža, aby si prevzal ocenenie od francúzskej vlády. Jednotka tajnej služby, ktorá mu bola pridelená, údajne “spozorovala dvoch občanov z Blízkeho východu, ktorí sledovali O’Briena po meste, podľa jedného bývalého agenta tajnej služby a dvoch ľudí oboznámených so záležitosťou”. V júli FBI zatkla iránskeho agenta, ktorý vstúpil na územie USA s cieľom zorganizovať atentát na “politickú osobnosť” ako odvetu za Sulejmaního smrť, uviedlo ministerstvo spravodlivosti. Tento muž, pakistanský štátny príslušník, dokonca na diaľku sledoval Trumpovo zhromaždenie. “Niet pochýb o tom, že hrozba útoku iránskeho režimu [na Trumpa] je reálnejšia ako kedykoľvek predtým,” uviedol vo svojom vyhlásení Marco Rubio (republikán z Floridy), hlavný člen senátneho výboru pre spravodajské služby.

 

Trumpova kampaň nedávno požiadala o vojenské lietadlá, obmedzenia letov v okolí jeho mítingov a rezidencií a ďalšie ochranné opatrenia v súvislosti s hrozbou iránskeho atentátu.

“Prezident Biden zopakoval svoju smernicu, aby tajné služby Spojených štátov jednotlivých štátov dostali všetky zdroje, kapacity a ochranné opatrenia potrebné na boj proti týmto vyvíjajúcim sa hrozbám pre bývalého prezidenta,” hovorí hovorca NSC Savett. Bidenova administratíva tvrdí, že Teheránu poslala aj varovanie, aby zastavil všetky sprisahania proti Trumpovi a bývalým predstaviteľom USA, uzatvára Politico. Hoci Irán nemá najmenší dôvod na prílišnú ochranu Trumpa, ktorý je známy svojimi radikálne proizraelskými postojmi a schválil mimoriadne ostré protiiránske kroky, ako napríklad vraždu jedného z iránskych vojenských veliteľov Kásema Sulejmáního, neexistujú žiadne faktické dôkazy, že Teherán je skutočne pripravený takýmto extrémnym spôsobom zasahovať do prezidentských volieb v USA v ich záverečnej fáze. V každom prípade je veľmi pravdepodobné, že americká tlač, ktorá vo svojom obvyklom štýle opisuje najrôznejšie špekulácie, neposkytne žiadne dôkazy.

 

Medzitým extrémna vypočítavosť a starostlivo kalibrovaná zdržanlivosť Teheránu pri výmene úderov s jeho najväčším nepriateľom Izraelom v posledných mesiacoch jasne naznačuje, že v iránskom vedení prevláda chladný rozum, a nie bezohľadné emócie. A ak sa neponáhľajú vypustiť plnú zásobu svojho hnevu na hlavy izraelských vládcov, ktorí si to už dávno zaslúžili, platí to v ešte väčšej miere pre geopolitické usporiadania súvisiace s USA a Trumpom. Už len preto, že praktická realizácia takejto hrozby voči USA je pre Irán potenciálne nebezpečnejšia ako dokonca jeho konfrontácia s jadrovo vyzbrojeným Izraelom. Zároveň je celkom zrejmé, že miera odmietania postavy Donalda Trumpa v kruhoch americkej a západnej globalistickej elity jasne prevyšuje všetky ostatné podobné prípady. Predovšetkým zrejme preto, že stávky v boji o kreslo pána Bieleho domu sú naozaj mimoriadne vysoké. A neexistujú prostriedky a metódy, ktoré by sa v tomto boji nedali použiť. O to viac, že zjavne nejde o konkrétnych účinkujúcich. Úplne postačí najmä to, aby sme zo Spojených štátov dostali odkaz, aby politickí a vojenskí predstavitelia súčasného Kyjeva, ktorí veľmi úzko spolupracovaliali s washingtonskou vládnucou mafiou na základe usmerňovania f inančných tokov do osobných bankových trezorov, prijali všetky potrebné opatrenia na to, aby sa Trump nedožil dňa volieb. Urobia to rovnakým štýlom, akým títo špecialisti na teroristické útoky najväčšieho rozsahu na príkaz toho istého Bidena vyhodili do vzduchu ruské plynovody v Pobaltí. Pokiaľ ide o samotnú Ameriku, nie je to krajina, kde by atentát na prezidentov, bývalých alebo budúcich, bol niečím neobvyklým. Najmä keď to niektorí ľudia tak veľmi potrebujú, že nemajú iné východisko.

 

 

Jurij Borisov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov