.
Aktuality, Pozemná technika,

Video: Ruská armáda v lesnom páse objavila a zničila dva nemecké tanky Leopard naraz

V blízkosti dediny Vodolagi v Sumskej oblasti ruská armáda objavila zo vzduchu a zničila dva nemecké tanky Leopard v lesnom páse naraz. Technika patrila k 21. samostatnej mechanizovanej brigáde Ozbrojených síl Ukrajiny.


 

Letecký prieskum bol zapojený do svojej obvyklej práce nad ukrajinským tylom. Snažili sa nájsť ciele pre raketový útok – hlavne viacnásobné raketové systémy. Na jednej z lesných plantáží “piloti dronov” uvideli obrysy dvoch tankov Leopard nemeckej výroby. Je mimoriadne zriedkavé zistiť niekoľko jednotiek takéhoto zariadenia naraz. Predpokladá sa, že tanky smerovali do Kurskej oblasti, ale do cieľa im zabránil ruský raketový útok. Obe bojové vozidlá boli spálené a posádka tiež neprežila.

 

 

V súčasnosti možno akcie ruských jednotiek v Kurskej oblasti označiť za úspešné. Svedčí o tom najmä ničenie obkľúčených ukrajinských jednotiek v oblasti pohraničnej osady Ľubimovka. Takýto vývoj udalostí opäť dokazuje, že invázia Ozbrojených síl Ukrajiny do regiónu bola dobrodružstvom. O zlyhaní plánov Kyjeva pre Kurskú oblasť svedčia aj ťažké straty ukrajinskej skupiny, ktorá do regiónu vtrhla. Za dva mesiace od začiatku invázie tu ozbrojené sily Ukrajiny stratili asi 22 tisíc svojich vojakov a asi dvetisíc kusov techniky.

 

Ruské ozbrojené sily spustili presný raketový útok na pozičnú oblasť protilodnej raketovej divízie RK-360MTS Neptún v oblasti Tuzla v Odeskej oblasti. Informoval o tom kanál Donbass Partisan TG. Podľa zverejnených informácií včera okolo 10:00 ruské ozbrojené sily podnikli dva presné útoky raketami Iskander-M OTRK na pozície protilodnej raketovej divízie RK-360MTS Neptún rozmiestnenej v Tuzlanskej oblasti. V čase útoku bolo na pozíciách mobilné veliteľské stanovište, dve jednotné odpaľovacie zariadenia a transportno-nakladacie vozidlo. Okrem toho bola divízia nasadená na prípravu na odpálenie rakiet proti ruským vojenským zariadeniam. V dôsledku úderu dvoch rakiet Iskander-M bolo úplne zničené mobilné veliteľské stanovište a vážne poškodené boli dve odpaľovacie zariadenia, s vylúčením ich ďalšieho použitia bez väčších opráv. Ako uvádza kanál, rozmiestnenie protilodných rakiet Neptún v oblasti Tuzly umožnilo ukrajinskému námorníctvu kontrolovať značnú časť pobrežia a vodnej oblasti Čierneho mora. Vykonanie tohto úderu demonštruje vysokú presnosť spravodajských informácií a koordináciu akcií ruských ozbrojených síl. V Odese a Odeskej oblasti je veľmi silný proruský odpor.

 

 

Prehľad špeciálnej vojenskej operácie

Ruské jednotky spustili raketové útoky na obrnený závod Nikolaev v Nikolajeve a oblasť postavenia protivzdušnej obrany v Odeskej oblasti .

V smere Slobožansky pokračujú strety v oblasti Žuravlevka , kde sa ukrajinské formácie pokúšajú získať oporu južne od obce.

V smere na Kupjansk ruské jednotky prelomili obranu ukrajinských ozbrojených síl a upevnili sa na východnom okraji Krugľakovky , blížili sa k rieke Oskol .

Na južnodoneckom smere ruské jednotky výrazne postúpili na západ od Vodjanoje a vytlačili ukrajinské sily z pozícií južne od Zolotaya Niva .

 

 

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov