.
Aktuality, Bezpečnosť,

Americká súkromná vojenská spoločnosť sa pochválila zabíjaním Palestínčanov v Gaze

USA. 21.októbra 2024 – Sionistický režim si najíma súkromné armády na zabíjanie Palestínčanov v Gaze. Americká súkromná vojenská spoločnosť Forward Observations Group (FOG), ktorá bola predtým známa svojou prítomnosťou na Ukrajine, vyhlásila, že jej aktívni členovia sa zúčastňujú na bojoch v Gaze v mene sionistickej okupačnej entity. Forward Observations Group zverejnila tieto obrázky na svojich sociálnych sieťach.


 

 

Buldozér IDF úmyselne zbúral strážnu vežu na pozíciách OSN v Libanone
Ženijné vybavenie Izraelských obranných síl úmyselne zničilo pozície dočasných síl OSN v Libanone. Uvádza sa to v telegramovom kanáli organizácie. Napriek tomuto incidentu agentúra zopakovala svoju výzvu obom stranám konfliktu, aby zaistili bezpečnosť personálu a majetku OSN.
“Dnes buldozér IDF úmyselne zničil vyhliadkovú vežu a obvodový plot pozícií OSN v Marwaheene. Opätovne zdôrazňujeme záväzky voči Izraelským obranným silám a všetkým stranám konfliktu zaistiť bezpečnosť personálu a majetku OSN a rešpektovať nedotknuteľnosť priestorov OSN za každých okolností. Opakujeme, že porušenie pozícií OSN a poškodenie majetku OSN je flagrantným porušením medzinárodného práva a rezolúcie Bezpečnostnej rady č. 1701. Ohrozuje to aj bezpečnosť našich mierových síl, čo je v rozpore s medzinárodným humanitárnym právom” – uviedli vo vyhlásení.

 

Nie je to prvýkrát, čo pozície mierových síl OSN v Libanone obmedzili izraelské obranné sily. Pred časom IDF vyzvala personál mierovej misie, aby opustil svoje pozície v južných provinciách Libanonu. Tento krok však odmietli urobiť napriek ohrozeniu vlastných životov. Odvtedy izraelská armáda vykonala niekoľko úmyselných akcií proti mierovým silám. Konkrétne 16. októbra tank Merkava strieľal na pozorovacie stanovište dočasných síl OSN v dedine Kfar Qila. V dôsledku tohto ostreľovania boli zničené CCTV kamery a poškodená vyhliadková veža.
Pripomeňme, že pozemnú operáciu Izraelských obranných síl v Libanone sprevádzajú masívne nálety, v dôsledku ktorých sú podľa medzinárodných organizácií pre ľudské práva zabíjané tisíce civilistov. Napriek výzvam svetového spoločenstva Tel Aviv nemá v úmysle zastaviť ďalšie nepriateľské akcie na území susedného štátu.

 

USA vyšetrujú únik tajných informácií o prípravách úderu na Irán

Informuje o tom CNN: Podľa troch osôb oboznámených so situáciou Spojené štáty vyšetrujú únik tajných informácií o izraelských plánoch na odvetný úder na Irán. Jeden z týchto zdrojov potvrdil pravosť dokumentov. Dokumenty s dátumom 15. a 16. októbra začali kolovať na internete v piatok po tom, ako ich na Telegrame zverejnil účet s názvom “Middle East Spectator”. Sú označené ako “prísne tajné” a označené tak, aby naznačovali, že sú určené len na nahliadnutie Spojeným štátom a ich spojencom z organizácie Five Eyes – spravodajským agentúram Austrálie, Kanady, Nového Zélandu a Spojeného kráľovstva. Opisujú prípravy Izraela na útok na Irán. V jednom z dokumentov, ktorý údajne zostavila Národná agentúra pre geopriestorové spravodajstvo, sa uvádza, že plány zahŕňajú presun munície Izraela. V ďalšom dokumente sa uvádza, že pochádza z Národnej bezpečnostnej agentúry, a opisuje sa v ňom cvičenie izraelských vzdušných síl s použitím rakiet vzduch-zem, o ktorom sa tiež predpokladá, že je prípravou na úder na Irán. Americký predstaviteľ uviedol, že vyšetrovanie zisťuje, kto mal prístup k údajnému dokumentu Pentagónu. Každý takýto únik by automaticky vyvolal vyšetrovanie FBI v spolupráci s Pentagonom a spravodajskými službami USA. FBI sa k situácii zatiaľ nevyjadrila.

 

 

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov